Megfizethetőbb 5G-s mobil jöhet a Samsungtól

Egy Galaxy A jelöléssel ellátott mobilra lehet számítani, amiről egyelőre nem sokat tudunk.

Megfizethetőbb 5G-s mobil jöhet a Samsungtól

A Samsung az elmúlt hónapokban nagyon sokat tett azért, hogy emelje a középkategóriás okostelefonjainak a fényét, teljesen új Galaxy A-szériát indított, és több esetben is érdekes megoldásokkal látta el ezeket a megfizethetőbb készülékeket. És most arról szólnak a hírek, hogy a Galaxy S10 5G után a vállalat már egy olcsóbb 5G-s megoldással is előrukkolhat, ami egy Galaxy A modell személyében jöhet létre.

Iparági jelentések szerint a Samsung egy olyan 5G hálózati modemes eszközön dolgozik, ami már nem a csúcsot fogja célba venni, vagy legalábbis olcsóbban kelleti majd a bájait, mint a Galaxy S10 5G, ami a vállalat első ilyen megoldása. A dél-koreai alakulat kiviteltől függően 1300-1400 dolláros áron kezdte meg a készülék értékesítés, szóval bőven akad még alatta mozgástér egy szerényebb konstrukciónak. Arra semmi esély nincs egyelőre, hogy egy ténylegesen sokak számára megfizethető 5G-s modellel rukkoljon elő a cég, de valamelyes szolidabb árazású konfigurációt el lehet képzelni, ami elősegíthetné az 5G terjedését.

Galéria megnyitása

Az egyelőre egyáltalán nem tisztázott, hogy milyen hardveres konfiguráció mellett jöhetne létre a megfizethetőbb 5G-s Samsung Galaxy A modell, ugyanis nem sok olyan rendszerchip van, amit lehet társítani egy új generációs hálózati modemmel. A Qualcommnál eddig még csak a Snapdragon 855 volt kombinálva a Snapdragon X50 modemmel, viszont van a Samsungnak egy saját 5G modeme is, és nem kizárt, hogy azt össze lehet házasítani olyan rendszerchippel is, ami nem a csúcsra lett szabva. Illetve lehetett olyan pletykákat is hallani más forrásból, hogy a Qualcomm a Snapdragon 735-nél már támogatni fogja majd az 5G-t is, így nem kizárt az sem, hogy egy ilyen lapkát felhasználva jöhet majd létre a valamelyest olcsóbb 5G-s eszköz.

Állítólag SM-A908N azonosító alatt fut az a szerkezet, ami az 5G-t biztosíthatja majd valamelyest olcsóbban, ebből pedig egyértelműen az következik, hogy a Galaxy A90-nek egy változata lehet majd, ami biztosítani fogja az új generációs hálózatok támogatását. Ez a készülék a pletykák szerint Dél-Koreában kerülhet majd először bemutatásra, ami nem meglepő, hiszen nemcsak, hogy a vállalat hazájáról beszélhetünk itt, hanem az is lényeges, hogy ott már minden nagyobb szolgáltató biztos kisebb-nagyobb mértékű, de eléggé jól használható 5G hálózatot. A Galaxy A90 kapcsán korábban azt lehetett hallani, hogy 32 megapixeles kamerával fog befutni, és lesz egyebek mellett egy 8 MPixeles társkamerája is, de minden egyéb részlet egyelőre homályos.

A Samsung a jelek szerint erőteljesen próbálja már az idei évben meglovagolni az 5G technológiát. Azt szinte biztosan ki lehet jelenteni, hogy a Galaxy Note termékvonal nyáron érkező tagjából is lesz majd ilyen támogatást biztosító, és az sem lenne meglepő, ha a Galaxy Foldnak is készülne egy olyan változata, ha a cég fel akarja venni a kesztyűt a Huawei-jel szemben. A Mate X ugyanis már 5G támogatással lett beharangozva, szóval a Huawei hajtogatható mobiljával szemben enélkül rögtön hátrányba kerülne a Samsung saját terméke.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap