Megfizethető WiFi 6-os router a TP-Link kínálatában

Az Archer AX10 jó alternatívának tűnik a piacon, de aki gyorsabb modellre vágyik, szintén lesz választása.

Megfizethető WiFi 6-os router a TP-Link kínálatában

A 802.11ax szabványra támaszkodó routerek már egy ideje kezdik elárasztani a piacot, így csak idő kérdése, hogy a felső- és középkategória után mikor szivárognak le a költséghatékony eszközök szegmensébe. A TP-Link jóvoltából egy olyan modellel gyarapodott a WiFi 6-os routerek kínálata, amely a 100 euró alatti árkategóriában próbál majd érvényesülni, cserébe viszont egész jó sebességet, illetve modern technológiákat kínál, felszereltsége pedig átlagos.

Galéria megnyitása

Az Archer AX10-es modell, amely AX1500 néven is elérhető lesz bizonyos térségekben, már Észak-Amerikában feltűnt, méghozzá elég vonzó áron, hiszen csak 70 dollárba kerül. Ezért cserébe egy 2,4 GHz-es és 5 GHz-es frekvenciatartományon belül egyaránt működő útválasztót kapunk, ami az OFDMA segítségével kiegyensúlyozott és stabil vezeték nélküli kommunikációt biztosít több eszköz használatakor is, de ezzel együtt Beamforming technológia is rendelkezésre áll, amely az eszköz pozíciójához igazítja  a jelhullámok továbbítását, így összességében stabilabb vezeték nélküli kapcsolattal dolgozhatunk, amelynél az interferencia mértéke is csökken. A hatékony működést négyantennás rendszer segíti, a csatornák 160 MHz-es sávszélességgel és 1024-QAM modulációval dolgozhatnak.

Galéria megnyitásaAz új router az 5 GHz-es frekvenciatartományon belül 1,2 Gbps-os, míg a 2,4 GHz-es tartományon belül 300 Mbps-os maximális adatátviteli sávszélességet tud elérni – ezért is kapta az AX1500-as jelölést. Hardver terén egy hárommagos ARM processzorral van dolgunk, amelynek magjai maximum 1,5 GHz-es órajelen ketyegnek. Ehhez 256 MB-nyi fedélzeti memória, valamint 16 MB-nyi Flash memória kapcsolódik – utóbbi természetesen a szoftvernek ad helyet.

Az új router hátulján négy darab Gigabites LAN, illetve egy Gigabites WAN portot találunk, USB port nem áll rendelkezésre. Extraként azonban Amazon Alexa támogatást is kapunk, így a helyi hálózatra kapcsolódó okoshangszórókon keresztül bizonyos funkciók hang alapú vezérlésére is van mód.

Aki egy picivel gyorsabb modellre vágyik, választhatja az AX50-es, azaz AX3000-es modellt is, amely kétszer nagyobb adatátviteli sávszélességet kínál, azaz 5 GHz-en 2,4 Gbps-os, míg 2,4 GHz-en 600 Mbps-os tempóra van kilátás. Felszereltség terén nagyon hasonló a két termék, még a házuk is teljesen egyforma – utóbbi egyébként 260 milliméter széles, 135 milliméter mély és 38,6 milliméter magas. Ezt a routert szintén négyantennás rendszer szolgálja ki, listaára pedig 129,99 dollár. A termék várhatóan december folyamán kerül Európába, ára pedig 159,99 euró lesz

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap