Shop menü

MEGFIZETHETŐ TÁBLAGÉP EURÓPÁNAK: ÍME A REDMI PAD SE

A Xiaomi egy olcsóbb tablettel is előrukkolt, ami ráadásul nem Kínában, hanem ezúttal a mi régiónkban bukkant fel.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megfizethető táblagép Európának: Íme a Redmi Pad SE

A Redmi termékcsaládon belül, és lényegében a Redmi eredeti filozófiájához igazodva jelent most meg egy új tablet, ami sokak számára lehet érdekes. A Pad SE névre hallgató termék egy olcsó konfiguráció, ami alkalmas lehet sok hétköznapi feladatra a szerény árazása ellenére.

11 hüvelykes megjelenítő köré épül a Redmi Pad SE, a vékony kávába foglalt kijelző 1920 x 1200 képpontos felbontású, és természetesen IPS technológiát használ. Széles betekintési szögekkel és korrekt fényerővel szolgálhat a masina, de ami ennél fontosabb itt, hogy még 90 Hz-es működésre is képes annak ellenére, hogy tényleg nagyon szűkös büdzséből született meg.

Galéria megnyitása

A Redmi Pad SE nem meglepő módon a MIUI-t alkalmazza, annak sem a hagyományos kivitelét, hanem a MIUI Padet, ami a táblagépes extrákkal felruházott verzió. Az Android 13 operációs rendszer áll a háttérben, erről is érdemes megemlékezni.

Galéria megnyitása

A szerkezet kamerákban szerény lett, de egy tabletnél ez általában megszokott, főleg abban az esetben, ha nem is kell a vásárláskor mélyen zsebbe nyúlni. Van itt egy előlapi kamera 5 megapixeles szenzorral, fixált fókusztávolsággal, valamint Full HD videózás lehetővé téve. A hátlapon pedig található egy 8 MPixeles megoldás, ami már legalább automatikus fókuszálást képes megoldani, de egyéb extra itt sincs, LED-es villanó sem került mellé.

Galéria megnyitása

Az új sikervárományos a Qualcomm egyik 6 nm-es lapkáját, a Snapdragon 680-at alkalmazza, ami már 2,4 GHz-es órajel elérésére képes. Nem egy különösebben izmos darabról van szó, de a multimédiás funkciókkal boldogulni fog és egyszerűbb munkára is használható lesz egy-egy applikációt futtatva. A háttértár minden esetben 128 GB-os kapacitással szolgál, de érdekes módon a RAM tekintetében széles a választék, 4, 6 és 8 GB-tal is elérhető lesz a masina.

Wi-Fi és Bluetooth támogatással jön a Redmi Pad SE, egyéb kapcsolati lehetőséget nem biztosít. A WLAN 802.11 b/g/n/ac szabványoknak megfelelő formában lesz jelen a fedélzeten és persze a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es tartományban is üzemelni fog. A Bluetooth terén annyi biztos, hogy a Redmi és Xiaomi eszközökkel gördülékenyen fog kapcsolódni és törekszik majd a hatékony működésre (BLE).

Galéria megnyitása

Zöld, lila és szürke színben is forgalomba fog kerülni a szerkezet. 478 grammot nyom és 7,4 milliméter vastag, így szűk helyekre be lehet csúsztatni, például egy táskában. A kedvező ázás ellenére alumíniumötvözetből van a burkolat, tehát a házlap és a keret is. Négy hangszóró is található a konstrukcióban. Sztereóban fog szólni, és vannak itt olyan mágikus hívószavak is, mint a Hi-Res Audio minősítés és a Dolby Atmos támogatás.

Galéria megnyitása

Érdekessége a masinának, hogy még 3,5 milliméteres Jack csatlakozót is felvonultat, szemben a drágább táblagépekkel; ezen felül van rajta C-típusú USB csatlakozó is. Az akkumulátora valamivel több mint 10 órányi használatra elegendő tartalékkal szolgál, egy 8000 milliamperórás kapacitású egység lapul benne. Gyorstöltésről azonban nem esett szó, tehát eltarthat néhány órán át, mire teljesen feltöltődik.

A Redmi Pad SE hamarosan forgalomba kerül Európa-szerte. A tablet 200 eurós árral indít, ezért az összegért a 4/128 GB-os gép üti a vásárlók markát, 230 euróba fog kerülni a 6/128 gigás konstrukció, és 250 eurót kell leszurkolni a 8/128 GB-tal felvértezett megoldásért.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére