Shop menü

MEGÉRKEZTEK AZ ELSŐ REDMI 11 MODELLEK A XIAOMITÓL

Két Redmi 11 Prime futott be egyszerre, az egyik „csak” 4G LTE képes, a másik pedig már 5G támogatással is szolgál.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megérkeztek az első Redmi 11 modellek a Xiaomitól

A Redmi Note 11 termékvonal már végeláthatatlanul hosszú, viszont a Redmi 11 termékvonalon egészen eddig nem jelent meg egyetlen eszköz sem. Most azonban rögtön kettő is terítékre került, 5G-vel és anélkül, a Prime jelzőt viselve. Ebben az esetben a Prime talán a kezdetét jelöli a sorozatnak, ami elképzelhető, ha hamarosan olyan népes lesz, mint a Redmi Note 11 vonal.

Korábban nagyon sokáig egy adott készülék 4G-s és 5G-s változata között jelentős eltérések voltak, de az utóbbi időben már egyre többször lehet azt látni, hogy nem kapnak a vásárlók teljesen más készüléket ugyanazon a néven, 5G nélkül, hanem tényleg csak a rendszerchip terén van különbség. Most itt a Redmi 11 Prime, és lényegében most sem különbözik sokban a két termék az 5G opción túl. A kamera az, ahol még egy kicsi kompromisszumot mindig kell kötni az 5G-ért cserébe.

A mobilok ugyanazt a 6,58 hüvelykes megjelenítőt használják, erről az kell tudni, hogy Full HD+ felbontással szolgál, ezáltal 401 PPI-s a képernyő pixelsűrűsége. IPS technológiás megoldásról van szó, ami képes 90 Hz-es üzemre is. Gorilla Glass 3 üveg oltalma alatt állnak a termékek, szóval jól bírják majd a strapát – remélhetőleg.

Az Android 12 operációs rendszerrel jönnek az okostelefonok, és nem meglepő módon a MIUI 13 grafikus felhasználói felületet is biztosítják majd a vásárlók számára. Azok, akik korábban is Xiaomi készüléket használtak, egészen biztos, hogy hamar kiismerik majd magukat az új okostelefonjukon is.

Az 5G-s Redmi 11 Prime frontjára egy 5 megapixeles kamera került, a társa pedig egy 8 MPixeles megoldással lett felvértezve. Mindkét szerkezet képes lesz Full HD videózásra, szóval a videohívások alkalmával elfogadható minőségre lehet számítani.

A főkameránál nagyjából ugyanaz várja az érdeklődőket, de egy apróság itt is eltérést jelent. A Redmi 11 Prime kapott makró kamerát, míg a 11 Prime 5G nem, de ez csak 2 MPixeles, szóval sokat egyébként sem érdemes tőle várni. Az elsődleges képalkotója 50 megapixeles a mobiloknak, és itt támogatott a pixel binning, valamint a PDAF élesség állítás is.

Az okostelefonok hálózati támogatástól függetlenül MediaTek chipet kaptak, de a 4G-re korlátozott modellbe a Helio G99 került, míg az 5G-s már a Dimensity 700-at kaptak meg. Ezek már a felépítésüket tekintve is szinte megegyeznek, szóval tempókülönbség sem igazán lesz a mobilok között. Ugyanúgy lesz belőlük 4 és 6 GB rendszermemóriával szerelt változat is, illetve 64 vagy 128 GB tárhelyt fognak nyújtani bővítési lehetőség megléte mellett.

A kapcsolati lehetőségek terén az egyetlen komolyabb, és lényegében a két telefon között is a legnagyobb különbség az 5G megléte, illetve hiánya a két mobil között. A Redmi 11 Prime 5G a Sub-6 tartományt támogatja NSA és SA környezetben egyaránt. Van a szerkezetek tarsolyában 802.11ac szabványnak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth modul, A-GPS vevő, NFC chip, FM rádió és még infravörös port is. Dual-SIM-esek a terméke.

Feketében elérthető lesz mind a kettő telefon, a Redmi 11 Prime pedig zöld és lila színben jön még, a 11 Prime 5G pedig türkiz és szürke opciókkal szolgál. Az ujjlenyomat-olvasó adott mindkét gépnél, a kereten kapott helyet a biometrikus szenzor. C-típusú USB csatlakozó és 3,5 milliméteres Jack aljzat is biztosított a kereten. 5000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik a mobilok párosa, és 18 wattal lehet őket ölteni, de a dobozban 22,5W-os adapter kapott helyet.

A Redmi 11 Prime és 11 Prime 5G forgalmazása a napokban indul Indiában. Ezekért a készülékekért átszámítva 66, illetve 76 ezer forintnak megfelelő összeget kell kifizetni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére