Megérkeztek a Cooler Master NR sorozatú számítógépházai

A MasterBox NR sorozat két tagja nagyon sokban hasonlít egymásra, ugyanakkor számos területen különböznek is.

Megérkeztek a Cooler Master NR sorozatú számítógépházai

A Cooler Master két MasterBox NR sorozatú számítógépházat mutatott be, amelyek azonos formavilággal rendelkeznek, de eltérő célközönségük lesz: az NR400 a microATX alaplapok rajongóit veszi célba, míg az NR600 belsejében már akár ATX formátumú alaplap is elfér. Az újdonságok egyszerű, letisztult dizájnnal rendelkeznek, amelynek meghatározó eleme a nagyméretű előlapi és a tetőlapi szellőző, illetve az edzett üvegből készített bal oldallap is, amelynél a rögzítő csavarok most nem oldalt, hanem a csatlakozók felőli oldalon kaptak helyet, hogy a dizájn még igényesebb lehessen.

Galéria megnyitása MasterBox NR sorozat A nagyméretű előlapi szellőző a sűrűn „szőtt” kivitelnek köszönhetően egyben durva porszűrőként is funkcionál. Az NR400-as és NR600-as modellek igény esetén optikai meghajtót is fogadhatnak, vagyis kerülhet rájuk 5,25 hüvelykes külső bővítőhely is, ám ha erre nincs szükség, a letisztultabb modelleket is választhatjuk. Belül mindkét esetben kétkamrás felépítéssel találkozunk, ahol az alaplapot és a bővítőkártyákat elválasztották a tápegységtől, illetve az adattárolók rögzítőkeretétől, de 2,5 hüvelykes meghajtókat így is elszállásolhatunk az alaplap felőli oldalon.

Mindkét új házban maximum 166 milliméter magas processzorhűtő fér el, valamint a szellőzés is egyformán hatékony, hiszen az előlap mögött két 140 milliméteres vagy három 120 milliméteres, a tetőlapon két 120 vagy 140 milliméteres, a hátlapon pedig egy 120 milliméteres légkeverő számára van hely. Ha viszont az optikai meghajtót fogadó változatokat választjuk, akkor az előlapra már nem három, csak két darab 120 milliméteres légkeverőt szerelhetünk. Szintén hasonlóság, hogy az előlapi portok a tetőlap jobb szélén kaptak helyet, amelyek között a HD Audió portok mellett két USB 3.0-s csatlakozó is jelen van.

A hasonlóságok után nézzük a különbségeket. Az NR400-as sorozatú modell, ami 411 milliméter hosszú, 210 milliméter széles és 411 milliméter magas, csak Mini-ITX, illetve microATX formátumú alaplapokat fogad.

A bővítőkártyákat négy PCI slot várja, maximális hosszuk pedig 346 milliméter lehet. A tápegység számára maximum 325 milliméternyi helyet kínál a ház, de ha a HDD keretet a leghátsó pozícióba helyezzük, akkor ez az érték 140 milliméterre csökken.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Adattárolókból egyébként három 3,5 hüvelykes és négy 2,5 hüvelykes példány fér el, de igény esetén az optikai meghajtó helyére is beszerelhető egy 3,5 hüvelykes adattároló. A folyadékhűtő szettek rajongói a ház előlapja mögé maximum 280 milliméteres hőleadó radiátort szerelhetnek, de ha az optikai meghajtót fogadó változatot választjuk, akkor csak 240 milliméteres hőleadó radiátor fér el teljes biztonsággal.

Optikai meghajtó esetén a tetőlapon csak 120 milliméteres hőleadó radiátor lehet, ellenkező esetben akár 240 milliméteres változatot is választhatunk. A ház hátulján minden esetben csak 120 milliméteres radiátor fér el. Ennél a modellnél a szerelőablakkal ellátott alaplaptálca mögött mindössze 22 milliméternyi hely várja a kábeleket.

A nagyobb NR600 ehhez képest már 478 milliméter hosszú, 209 milliméter széles és 473 milliméter magas, belsejében pedig nem csak Mini-ITX vagy microATX, hanem akár ATX alaplap is elférhet. Éppen ezért PCI slotokból négy helyet hetet kapunk, a bővítőkártyák pedig 346 milliméter helyett akár 410 milliméter hosszúak is lehetnek. A tápegység kamrájában maximum 180 milliméter hosszú ATX formátumú táp fér el, a kábelmenedzsmentet pedig 20-28 milliméternyi hely segíti.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az NR400-hoz képest itt már alap esetben is négy darab 3,5 hüvelykes adattároló számára van hely, a 2,5 hüvelykes meghajtókat pedig nem négy, hanem öt bővítőhely várja. A folyadékhűtő szettek esetében különbség, hogy az NR600-as ház előlapja mögé akár 360 milliméteres hőleadó radiátor is elfér, amennyiben nincs 5,25 hüvelykes bővítőhely.

A Cooler Master MasterBox NR sorozatú számítógépházai várhatóan április végén kerülnek az üzletek polcaira. Az NR400-as modell ára 19 900 forint lesz, míg az NR600-as változatért 23 490 forintot kérnek majd el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap