Megérkezett a Huawei G300

Már hazánkban is megvásárolható a kínai gyártó legújabb középkategóriás okostelefonja. Az Ascend termékcsalád friss tagja legalább olyan jó vételnek tűnik, mint a nemrégiben bemutatott Y200 névre hallgató kistestvér, aki szinte minden tesztoldalon komoly elismeréseket gyüjtött be.

Megérkezett a Huawei G300

Már hazánkban is megvásárolható a kínai gyártó legújabb középkategóriás okostelefonja. Az Ascend termékcsalád friss tagja legalább olyan jó vételnek tűnik, mint a nemrégiben bemutatott Y200 névre hallgató kistestvér, ami szinte minden tesztoldalon komoly elismeréseket gyüjtött be.

Az Ascend G300 szinte minden területen egy lépéssel az említett csöppség előtt jár majd a specifikációt figyelembe véve. A februárban bejelentett készülék egy igen komoly kijelzőt kapott, a 4 hüvelykes megjelenítőt WVGA (800 x 480) felbontású IPS panelt kapott. A gépezetet egy Qualcomm lapkakészlet tartja mozgásban, ez egész pontosan egy MSM7227A lesz, aminek a 800 MHz-es gyári órajelét 1 GHz-re tornászták fel. A chipben található Cortex-A5-ös mag mellett egy Adreno 200-as grafikus processzor kapott helyet. Az eszköz tárkapacitás 2,5 GB lesz, ez már a szabadon felhasználható érték, a rendszermemória pedig 512 MB-os kapacitással bír, továbbá az előbbit még microSD kártyával bővíthetjük is, ha nem lenne elegendő. Adatkapcsolati képességeit tekintve 7,2 Mbps-os HSDPA-t, WiFi Direct támogatással felvértezett 802.11 b/g/n WLAN modemet, Bluetooth-t és GPS vevőt nyújt. Az előlapon sajnos ezúttal sem találunk kamerát, de a hátlapi már 5 megapixeles és LED villanó is segíti a munkáját. A telefont eredetileg egy 1350 mAh-s akkumulátor szolgálta volna ki, ám a boltokba már egy 1500 mAh-s teljesítményű teleppel került, így az előzetes tesztekben elhangzott kritikákkal nem érdemes foglalkozni ilyen szempontból. A készüléken még az Android 2.3 teljesít szolgálatot, de a gyártó nyárra már beígérte az Ice Cream Sandwich (Android 4.0) frissítést, így nem kell emiatt aggódnunk.

A Huawei Ascend G300 a piros szolgáltató kínálatában tűnt fel először. Az ára feltöltőkártyás csomagban egy hajszállal, de 50 ezer forint alatt marad.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward