Megérkezett a 3DMark PCI Express tesztje

Az új teszt segítségével ellenőrizhető, mekkora adatátviteli sávszélességgel gazdálkodhat az adott videokártya.

Megérkezett a 3DMark PCI Express tesztje

A 3Dmark mögött álló fejlesztőcsapat már most előrukkolt a PCI Express sávszélességét vizsgáló speciális teszttel, amely a PCI Express Feature Test nevet viseli. Ennek lényege, hogy segít megmutatni, mekkora adatátviteli sávszélesség áll a GPU rendelkezésére az adott PCI Express sloton keresztül, így az egyes PCI Express generációk, illetve a különböző hardverkonfigurációk sávszélessége összehasonlíthatóvá válik.

Galéria megnyitása

A teszt folyamán a szoftver rengeteg adatot továbbít a GPU számára (vertex és textúra adatoka) képkockánként, amelyekkel azt próbálja elérni, hogy a GPU és a rendszer közötti kapcsolatot biztosító PCI Express csatoló sávszélességét teljes egészében leterhelje. A teszt végén kapunk majd egy eredményt, amely arról ad képet, mekkora átlagos adatátviteli sávszélességet sikerült elérni az adott rendszeren a teszt folyamán.

Noha a valós terhelések alkalmával a PCI Express sávszélességből aligha fut ki az aktuális hardver, így ez aligha lesz limitáló faktor, a teszt azonban segít megmutatni, milyen elméleti maximális sávszélességgel gazdálkodhatnak az egyes PCI Express generációk köré épülő hardverkonfigurációk. A teszt lefuttatásának egyébként vannak követelményei is. Mindenképpen olyan videokártyára van szükség, amely rendelkezik DirectX 12 támogatással, valamint a 3DMark Advanced Edition vagy Professional Editioni változata is szükséges a teszthez. Fontos, hogy a mérés csak azokon a rendszereken fut le, amelyek egyetlen belső videokártyával rendelkeznek, vagyis az iGPU-val szerelt, illetve a külső videokártyával ellátott rendszereket nem támogatja, és a Multi-GPU alapú rendszereknél is csak az elsődleges videokártyát teszteli.

Az új teszt már elérhető, a 3DMark Advanced Edition pedig innen szerezhető be, ráadásul most 85% kedvezménnyel adják, míg a 3DMark-ból, PCMark 10-ől és VRMark-ból álló csomag 89%-os árengedménnyel érhető el – hála a 2019-es Steam Summer Sale akcióhullámnak, ami július 9-ig tart.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap