Megegyezett a CD Projekt Red és a Witcher írója, jöhetnek az új részek

A stúdió egy ideje már megegyezésre törekszik Sapkowskival.

Megegyezett a CD Projekt Red és a Witcher írója, jöhetnek az új részek

A The Witcher-sorozat bemutatóját követően a a CD Projekt Red bejelentette, hogy új megállapodást kötöttek Andrzej Sapkowskival, a könyvek írójával. Ennek értelmében a stúdió új jogokat szerzett a Witcher átültetésére videojátékokra, képregényekre, társasjátékokra és egyéb merchandise-ra.

Korábban Sapkowski nem járt éppen jól a játékokkal, de azért a CD Projekt Red eddig is igyekezett gesztusokat tenni a szerző felé, mintegy "elismerésként" a munkájáért, valamint hogy fenntartsák a jövőbeli jó kapcsolatot. Az összegről ugyan tényleg nem esett szó, de források szerint még így is jóval kevesebb, mint a 16,1 millió dollár, amit Sapkowski szeretne behajtani a stúdión.

Eredetileg ugyebár az író mintegy 9 350 dollárért adta el a jogokat a CD Projekt Rednek, és stúdió hiába ajánlotta fel Sapkowskinek, hogy részesedést kaphat a játék által termelt profitból, ezt ő elutasította, ugyanis egyáltalán nem hitt a játék sikerében, ezért inkább azt választotta, hogy egyben tegyenek le neki valamennyi pénzt. A játék azonban (mint azt tudjuk) nagyon befutott, Sapkowski pedig most azt állítja, hogy az eredeti szerződés csak egy játékról szólt, a könyvsorozat első része alapján, minden további játék után pedig részesedés illetné meg őt.

"Felajánlották nekem a profit egy részét, mire azt mondtam, hogy nem kell, mert egyáltalán nem lesz profit, inkább adjanak egyben egy összeget. Nagy hülyeség volt. Nagy hülyeség volt mindent az ő kezükben hagyni, de nem hittem a sikerükben. De ki látta volna ezt előre? Én biztos nem." - nyilatkozta Sapkowski még 2017-ben.

Már idén februárban lehetett hallani arról, hogy a CD Projekt Red és Sapkowski között egy új megállapodás van készülőben, ami bebiztosítja a két fél jó kapcsolatát, és hogy a stúdió további játékokat készíthet majd. Habár a szerződés részletei titkosak, a CD Projekt Red elmondta, hogy kiváló keretet biztosít a jövőbeli együttműködéshez mindkét fél számára, a stúdió pedig újabb jogokat szerzett a Witcher-franchise-zal kapcsolatban.

Persze felmerül a kérdés, hogy kinek is van nagyobb érdekérvényesítő ereje. Sapkowski regényei ugyan viszonylag ismertek voltak Európa bizonyos részein, de világsikert csak a játékok megjelenése után értek el. Még maga Henry Cavill, a Netflix-sorozat főszereplője is azt nyilatkozta, hogy nem ismerte a regényeket a játékok előtt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap