Megduplázódott a Steam felhasználóinak száma Kínában

Már több mint 30 millióan használják a szolgáltatást, a Steamen ugyanis még jelenhetnek meg új játékok, szemben a helyi forgalmazókkal.

Megduplázódott a Steam felhasználóinak száma Kínában

A Steam felhasználói bázisa az utóbbi évben 67 millióról 90 millióra nőtt, a növekedés jelentős része pedig Kínának köszönhető, ahol a felhasználók száma 15 millióról 30 millióra nőtt. Mindez nem véletlen: itt még lehet játszani az új játékokkal.

A kínai elnök, Hszi Csin-Ping még augusztusban jelentette be, hogy egy ideig nem engednek új játékokat megjelenni az országban, a kormány nem fog újabb licenceket kiadni. Az oktatási minisztérium elmondta, hogy az ideiglenes befagyasztásra azért van szükség, mert alaposan átalakítják és szigorítják a szabályozást annak érdekében, hogy hatékonyabban küzdhessenek meg az olyan dolgokkal, mint például a játékfüggőség.

Így a jövőben limitálni akarják, hogy mennyi online játék futhat egyszerre az országban, szigorúbban kontrollálják majd a megjelenő játékokat, átalakítják a korhatár-besorolási rendszert, és meg akarják határozni, hogy a kiskorúak mennyi ideig játszhatnak.

A dolog komolyan érinti a legnagyobb kínai játékcéget, a Tencentet is, melynek értéke 5%-kal csökken az utóbbi időszakban. A Tencent által tulajdonolt, kormány által szabályzott WeGame platformról többek között el kellett távolítani a Monster Hunter Worldöt is, mivel a kormány visszavonta a játék licencét azt követően, hogy számos panasz érkezett a hatóságokhoz.

Érhető tehát, hogy egyre több felhasználó fordul a Steam felé, amire (most még) nem vonatkoznak ezek a szabályok, hiszen külföldi cégről van szó, amelyik a szervereit (és így azokon a játékokat is) külföldön tárolja. De ez persze nem végi meg attól, ha úgy döntenek, hogy letiltják az egész szolgáltatást.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap