Megdőlt a memória-órajel világrekord és 23 egyéb rekord is

A G.Skill standján nem unatkoztak a tuningmesterek, aminek meg is lett az eredménye.

Megdőlt a memória-órajel világrekord és 23 egyéb rekord is

A G.SKill standján rengeteg folyékony nitrogén fogyott a Computex 2019 idején, aminek meg is lett az eredménye: sikerült beállítani egy új DDR4-es memória-órajel világrekordot, de ezzel együtt további 23 másik rekordot is megdöntöttek a lelkes tuningmesterek.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása Az új világrekord, ami jó eséllyel csak néhány hétig élhet Az új memória-órajel világrekord eléréséhez ismét egy MSI MPG Z390I Gaming Edge AC alaplapot használtak, amely egy Core i9-9900K típusú processzornak, valamint egy G.Skill Trident Z Royal sorozatú memóriamodulnak adott helyet. A tuning során a processzor csak 2 maggal és 2 szállal dolgozhatott, azaz a Hyper-Threading technológiát szokás szerint letiltották, valamint a processzormagok többségét is. A CPU esetében egyébként 101,49 MHz-es BCLK-t és 15x-ös szorzót vetettek be, így az órajel 1522,33 MHz-en állt meg.

A memóriamodul esetében már extrém tuningra került sor, amelynek eredményeként egészen 2943,2 MHz-es valós, vagyis DDR4-5886,4 MHz-es effektív órajelig sikerült eljutni, ami igen komoly eredmény – olyannyira, hogy új memória-órajel világrekordot is jelent. Az egyetlen 8 GB-os memóriamodul végül CL31-63-63-63 3T időzítés mellett üzemelt, maga az eredmény pedig Toppc nevéhez fűződik.

Rajta kívül sokan mások is rekordokat döntöttek, ehhez pedig ASRock X299 OC Forumla, illetve ASROCK Z170M OC Formula alaplapot használtak – előbbiben teszttől függően Core i9-9980XE  és Core i9-9960X típusú, utóbbiban pedig Core i9-9700K típusú processzor dolgozott.

Galéria megnyitása
Megint kitettek magukért a tuningosok

K|ngp|n sikeresen megdöntötte a 3DMark Time Spy világrekordot, igaz, ehhez szükség volt négy darab EVGA GeForce 1080 Ti K|ngp|n Eiditon videokártyára, valamint egy tuningot Core i9-9980XE processzorra is. Említésre méltó még, hogy a Geekbench 3 többmagos tesztjében új világrekordot sikerült beállítani egy ASUS RoG Dominus Extreme alaplap és a Xeon W-3175X processzor segítségével, így az új rekord most már 135527 pont. A többi rekordról a fenti táblázat ad képet, további részletek pedig a HWBot különböző oldalain találhatóak az új rekordokkal kapcsolatban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap