Megdőlt a DDR4-es memória-órajel világrekord

Megdőlt a DDR4-es memória-órajel világrekord

Az ADATA büszkén jelentette be, hogy egy Spectrix D80-as sorozatú memóriamoduljával sikerült megdönteni a korábbi DDR4-es memória-órajel világrekordot. Az új rekordot már hitelesítették, így hivatalosnak tekinthető az eredmény.

A Spectrix D80 sorozat egyik tagját folyékony nitrogén bevetése mellett egészen DDR4-5331,2 MHz-es órajelig repítette a vállalkozó kedvű tuningmester, Kovan Yang. A rekorddöntés során CL21-31-31-58-as időzítés beállítására volt szükség, a névleges feszültség értéke azonban nem derült ki.

Galéria megnyitása

A teszthez használt rendszerben egy Core i7-7740X típusú Kaby Lake-X processzor teljesített szolgálatot, ám a négyből csak két processzormagja volt aktív és a Hyper-Threading is deaktiválva volt. A magórajel szintén csökkent, ugyanis csak 2007,2 MHz-en ketyegett a processzor.

A processzor és a memória egy MSI X299 Gaming Pro Carbon AC alaplapba került, amelyben még egy GeForce 8400 GS videokártya is helyet kapott, hogy legyen kép. A memóriamodulra egy párologtató is került, amelybe lelkesen öntötték a folyékony nitrogént. Ennek eredményeként egészen 2756,6 MHz-es órajelig sikerült eljutni, ami DDR4-5331,2 MHz-es effektív órajelet takar. Ezzel pontosan 2 MHz-nyi előnyre sikerült szert tenni a korábbi világrekordhoz képest, ami 5529,2 MHz volt.

Galéria megnyitása

A Spectrix D80-as memóriamodul tehát remekül helytállt. Ez a modul egyébként arról is híres, hogy az alumínium hűtőlapok mellett némi folyadékot is bevet a hatékony hőleadás érdekében – a folyadék egy átlátszó csőben, a modul hűtőbordája felett látható. A memória-órajeleket összegző világranglistát itt találják az érdeklődők.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward