Megállapodott a Broadcom és az AMD

Megállapodott a Broadcom és az AMD

Néhány hete röppent fel a hír, hogy az AMD a digitális televíziózással kapcsolatos részlegét értékesíteni kívánja, így meg is kezdődtek a tárgyalások a Broadcom-mal. Akkoriban a vállalatok azt állították, hogy a megállapodásra várhatóan az idei év negyedik negyedévében kerülhet sor, és a tranzakció keretein belül a Broadcom 192,8 millió dollárért fogja megvásárolni az említett részleget.

Az AMD most kiadott egy közleményt, amelyben arról számol be, hogy közte és a Broadcom között végre megszületett a megállapodás. A két vállalat végül is 192,8 millió dollár helyett 141,5 millió dollárban egyezett meg, azaz ennyi pénzt kapott az AMD a DTV piaci részlegének eladásáért.

A két vállalat korábbi közleménye alapján augusztusban az AMD hat digitális TV design központjában összesen 530 alkalmazott kapott meghívást, hogy csatlakozzon a Broadcom-hoz. A megállapodás értelmében most már a Broadcom tulajdonába kerültek az AMD Xilleon digitális TV processzorai, NXT vevői, Theater 300-as digitális TV processzorai és különböző panelprocesszorai, amelyek képjavító technológiákkal vannak ellátva.

Az AMD DTV részlegének eladására azért volt szükség, mert a vállalat a két fő piaci szegmensre, azaz a processzorokra és a grafikus kártyákra kívánja helyezni a fő hangsúlyt a továbbiakban, a tranzakció pedig hozzásegíti a céget, hogy nyereségessé váljon. Az AMD nemrégiben tette közzé legutóbbi pénzügyi jelentését, amely alapján úgy tűnik, hogy a vállalat végre jó irányba indult el, azaz a korábbi tervek és a leépítések láthatóan jó hatással vannak a cég pénzügyi mérlegére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward