Még mindig kelendő a The Witcher 3, és nem ez a sorozat vége

Közben tovább növekszik a CD Projekt Red.

Még mindig kelendő a The Witcher 3, és nem ez a sorozat vége

Habár pontos pénzügyi számokat nem közölt a stúdió, a CD Projekt Red vezetősége most mégis visszatekintett az elmúlt fél évre, és nagyon úgy látszik, hogy a cég helyzete kiváló. A Cyberpunk 2077-re továbbra is rengeteg előrendelés érkezik, ráadásul ezek egyharmada a vállalat saját piacterén, a GoG-on jön be.

Ezzel együtt jelenleg a bevétel jelentős része továbbra is a The Witcher 3 értékesítéseiből származik, a játék ugyanis továbbra is nagyon jól teljesít. Egészen konkrétan 2019 első felében többet adtak el a játékból, mint 2018 első felében. Ezt Piotr Nielubowicz, a stúdió pénzügyi igazgatója úgy értelmezi, hogy nagyon is érdemes csúcsminőségű játékba fektetni a pénzt és időt, hiszen még évekkel később is folyamatosan vásárolnak belőle.

A CD Projekt Red közben tovább növekedett. Míg 2018 végén 887 alkalmazottal működött a cég, ez mostanra 953-ra növekedett. Maga a stúdió 777 főt számlál (a 698 helyett), a GoG-nál azonban kevesebben dolgoznak: 176-an a 189 helyett. A stúdió elsősorban további fejlesztőkkel gyarapodott, de az üzleti részleg bővítése is szükséges volt a vezetőség szerint.

Érdekes, hogy a stúdió jövőjével kapcsolatban is elhangzott pár mondat, és nagyon úgy tűnik, hogy a csapat innentől kezdve két franchise-ra fókuszál majd: a Cyberpunkra és a The Witcherre: "Két nagy franchise menedzselése mellett számos független fejlesztést felügyelünk, így több párhuzamos projekt fut a cégnél, ami hosszú távon ki tudja simítani a megjelenések időbeosztását" - szól a menedzsment szövege. Itt tehát vélhetően arról lehet szó, hogy a 4-5 évente megjelenő nagy játékaik mellett menet közben néhány kisebbet is kiadnak majd.

"A cég átáll a két nagy franchise alapú modellre több független termék mellett, ami így lehetőséget ad a gyártás és a pénzügyi tevékenységek optimalizálásra, csökkenti a rizikófaktort, és lehetőséget ad arra a cég alkalmazottainak, hogy kiteljesedhessenek szakmailag."

Úgy tűnik tehát, hogy a két nagy franchise marad, mellé jönnek kisebb játékok, mellékágak (akár olyanok, mint a Gwent). Ezen kívül jelenleg az biztos még, hogy a The Witcher 3 októberben megjelenik Nintendo Switch-re is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap