Paprikasprével terítette be az Amazon alkalmazottait egy robot

A fura baleseten az érintett dolgozók biztosan nem tudtak nevetni, már csak a spré hatása miatt sem...

Paprikasprével terítette be az Amazon alkalmazottait egy robot

Az Amazonnál régóta alkalmaznak robotokat annak érdekében, hogy a raktári szállítással kapcsolatos munkát felgyorsíthassák, és így a csomagok is hamarabb kerülhetnek a megrendelőkhöz. A vállalatnál ezzel együtt szortírozó, vagyis termékválogató robotok is segítik a dolgozók munkáját, plusz kereskedelmi szállító drónok tesztelésével is foglalkozik a cég, amelyekkel a kis hatótávolságú csomagkézbesítést szeretnék beindítani az Amazon Prime Air szolgáltatás keretén belül.

Az Amazon háza táján kisebb balesetek néha-néha előfordulnak, amelyek mögött többnyire emberi mulasztás húzódik – akár a vezetés, akár a munkavállalók részéről. Ennek okai között a túlterhelt munkavállalókat és a rossz légkört említik a korábbi beszámolók, de egyéb balesetek is előfordulnak, mint minden nagyobb üzemben.

Galéria megnyitása Ebben az üzemegységben történhetett a baleset Nemrégiben például egy érdekes balesetről érkezett hír, ami a vállalat New Jerseyben található üzemében történt: egy robot medveriasztó paprikasprével terítette be a környezetében dolgozó alkalmazottakat. A robot valamiért nekiütközött a kapszaicin tartalmú önvédelmi eszköznek, amelynek során a benne található anyag kiszabadult, így összesen 24 ember került kórházba, akiket a New Jersey területén található 5 helyi egészségügyi intézménybe szállítottak. Rajtuk kívül további 30 dolgozó kapott helyi ellátást az esemény után.

Az ABC News információi szerint az esetet vizsgáló szakemberek egyelőre annyit derítettek ki,hogy egy automatizált gép véletlenül nekiütközött egy kilenc unciás, azaz 255 gramm tömegű, medveriasztó-anyagot tartalmazó flakonnak, így a baleset során sűrített kapszaicin került a levegőbe. Arról nem szól a tájékoztatás, hogy miként került a robot útjába az említett flakon, valamint az is rejtély, hogy emberi hiba okozta-e a balesetet, vagy esetleg szoftveres eredetű a gond.

A december 6-ántörtént baleset során megsérült dolgozók egy részét már kiengedték a kórházból, de a még benntartott emberek is hazamehetnek az elkövetkező 24 órán belül. A raktár, ahol az eset történt, nagy alapterülettel rendelkezik és megfelelő szellőztetéssel vanlátva, közvetlen környezetére egyáltalán nem jelentett veszélyt a sajnálatos incidens.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap