Masszív leépítés az Essentialnél

Masszív leépítés az Essentialnél

Az Essentialről néhány nappal korábban írtuk meg, hogy egy meglehetősen érdekes projekten dolgozik, viszont a vállalat anyagilag továbbra is nehéz helyzetben van, hiszen bevétellel nem igazán számolhat, miközben a fejlesztések sokba kerülnek. Éppen ezért a vállalat meglehetősen nagy volumenű elbocsájtásba kezdett.

Harminc százalékkal csökkenti az eddig létszámát az Essential – adta hírül a Bloomberg. A lap elmondása alapján csak azok érezhetik magukat biztonságban, akik a fent is említett tervezeten, a vállalat következő generációs készülékén dolgoznak, ugyanis a cég most arra fókuszál, hogy egy valóban innovatív és sorsfordító fogyasztói termékkel rukkoljon elő. A nagyszabású leépítés szinte minden szegmensre kiterjed az Essential berkein belül. A hardveres, a marketing és az értékesítési divíziók egyaránt megszenvedhetik majd a döntést.

Galéria megnyitása

Az Andy Rubin által irányított vállalatnál a cég honlapján szereplő adatok alapján 120 ember dolgozott, szóval nagyjából 30-40 főnek szűnhet meg hamarosan a munkaviszonya a Palo Alto-i startupnál. A vállalat szóvivője azt adta hírül az ügy kapcsán, nagyon sajnálják, hogy elbocsájtásokba kellett kezdeniük, de mindenkinek próbálják majd segíteni a távozást követően a karrierjét. És bíznak benne, hogy a kiélesített termékfókusz majd segíteni fog abban, hogy egy valóban kiváló eszközt hozzanak létre. A korábbi hír szerint még az idei évben elkészül majd a vállalat mesterséges intelligenciára kihegyezett eszközének az első prototípusa, és talán a nagyközönség is kap majd némi információmorzsát azzal kapcsolatban, hogy ez mire lesz képes.

Egy sikeres készülékkel fordíthatna a szerencséjén az Essential és növekedésnek indulhatna, de nem lesz egyszerű feladata, az egészen biztos. A 300 millió dolláros induló tőkéből több mint 100 millió dollárt sikerült elégetni a vállalatnak csak a PH-1 megalkotására, de abból alig látott bevételt, szóval legközelebb már olyan készülékkel kell előrukkolnia, ami jól hozhat a konyhára, különben még komolyabb bajba kerülhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap