Radikálisan új irányt vehet az Essential új okostelefonja

Állítólag a mesterséges intelligencia olyan nagy szerepet fog kapni, hogy az érintésvezérlés a háttérbe szorulhat.

Radikálisan új irányt vehet az Essential új okostelefonja

Az Andy Rubin által alapított vállalat az első okostelefonjával a piacon kudarcot vallott, de a jelek szerint ez nem veszi el a fejlesztők kedvét a további munkáktól. Az Essential Phone PH-1 rendkívül gyorsan kapja az Android frissítéseket, a színfalak mögött pedig már egy olyan mobilon dolgoznak a szakemberek, aminél új irányt határoztak meg.

Az Essential eredetileg idén új okostelefonnal és egy olyan hangszóróval is előrukkolt volna, ami digitális asszisztens szolgáltatással van megtoldva, de ezeket a terveket végül elvetette. Most egy belső informátorra hivatkozva azt közölte a Bloomberg, hogy egy olyan eszköznek a fejlesztésén munkálkodnak az Essentialnél, ami képes lesz önálló cselekvések végrehajtására, magától tud majd például a beérkező üzenetekre válaszolni. A tervek szerint valami igazán új megoldással szeretne előrukkolni a cég, amire nem lehet majd azt mondani, hogy ugyanolyan, mint a többi készülék.

Az Essentialnél ugyanis úgy látják, hogy egy egyszerű mobillal nem tudnak nagyot alkotni, és valószínűleg újra elbuknának, ha ezzel próbálkoznának.

Galéria megnyitása
Essential Phone PH-1

A kiszivárgott információk sajnos nem túl részletesek, de a névtelenségbe burkolózó forrás elmondása alapján az eszköz valóban nem olyan lesz, mint a ma megszokott eszközök, hardveresen és szoftveresen is más irányba fog mutatni. Az Essential következő nagy dobása a manapság megszokottnál kisebb kijelzővel rendelkezik majd, és központi szerepbe helyezi majd a mesterséges intelligenciát. Ennél az eszköznél elsődlegesen a hangutasítások fognak dominálni az interakciók során, nem pedig az érintések. A vállalat olyan MI-t szeretne alkotni, ami mindenre kiterjedően képes üzemelni, sőt mi több, ha úgy adódik, akkor akár át is venné a felhasználótól az irányítást különböző feladatokban. Elvégezne olyan cselekvéseket, amiket jelenleg még biztosan nem tud automatikusan megoldani egyik digitális segítő sem, legyen szó a Siriről, a Google Assistantról vagy az Alexáról.

A futurisztikusnak hangzó projektről többet nem tudhattunk meg, viszont az biztos, hogy nem teljesen alaptalan az, amit az Essentialhöz közeli forrás elhintett a tervekkel kapcsolatban. Andy Rubin korábban azt nyilatkozta, hogy szeretne eljutni arra a pontra, amikor az ember okostelefonja már az adott személy egyszerű „virtuális verziója”, és a mobil cselekedik a tulajdonosa helyett bizonyos feladatokban. Ebben az esetben a felhasználók jobban el tudnának szakadni az okostelefonoktól, több idejük maradna pihenni, a családdal lenni vagy akár csak ebédelni. Szóval Rubin úgy látja, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztésével csökkenthető a mobilfüggőség is, és ő szeretne ezért tenni. A szakember korábban egyébként arról is beszélt, hogy egyesítené a Sirit, az Alexát és a Google Assistantot, szóval nem állnak tőle távol a merész kijelentések.

Galéria megnyitása
Andy Rubin

Az Essential különleges készülékének az első prototípusa az év végére készülhet el a fejlesztésben résztvevő forrás elmondása alapján. Ez azonban aligha fog még a nagyközönség elé kerülni, legfeljebb arra van esély, hogy január elején a Consumer Electronics Show keretében néhány iparági partnerének megmutassa a színfalak mögött a vállat. Apró érdekesség, hogy az első Essential Phone megjelenéséről is a Las Vegas-i eseményen beszélt tavaly Andy Rubin.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap