Második világháborús játékot készíthet a Moon Studios

A program a tervek szerint alapjaiban különbözik majd a témát feldolgozó címektől.

Második világháborús játékot készíthet a Moon Studios

Bár az Ori and the Blind Forest mindent elsöprő sikere után logikusnak tűnne, hogy a Moon Studios programozói gőzerővel dolgozzanak egy esetleges folytatáson, a cég vezérigazgatója, Thomas Mahler jelenleg inkább más irányba kalandozna.

A férfi elmondása szerint egyszerűen nem tudja elképzelni, hogy csapata csakis platformjátékokkal foglalkozzon, ezért váltani szeretne. Hogy pontosan mi lesz a következő játékuk, azt még ő sem tudja, mert több, igen ígéretesnek tűnő tervezetet is kidolgoztak már a cég kreatív szakemberei.

Ezek egyike a Project Memoir kódnéven emlegetett ötlet, ami egy, a második világháborús játék lenne. Mahler azonban leszögezte, hogy a cége véletlenül sem egy újabb, felejthető FPS-t hozna tető alá, hanem az Auschwitzból megszökött Rudolf Vrbamemoárját dolgozná fel.

Ori and the Blind Forest

Mahlert ugyanis kifejezetten zavarja, hogy a második világháború borzalmait eddig egyetlen programnak sem sikerült hitelesen visszaadnia, holott a játékoké az egyetlen olyan művészeti ág, ami lehetővé teszi a direkt beleélést, és hogy a döntéseinkkel befolyásoljuk a történetet. Ez a meglehetősen sötét korszak szinte tálcán kínálja magát egy a bugyuta lövöldéknél összetettebb történetű interaktív filmhez.

Az általa Spielberg Schindler listájához hasonlított alkotásban ezért komoly szerepet kapna a háború emberi pszichére gyakorolt hatásának minél hitelesebb bemutatása. Mahler természetesen tisztában van azzal, hogy egy ilyen, példa nélküli játékhoz roppant körülményes lesz befektetőt és kiadót találni, de bízik benne, hogy a Project Memoir ennek ellenére minél előbb elkészülhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward