Második generációs VR hátizsák PC a ZOTAC-tól

A VR GO 2.0 egy teljesen újragondolt házat kapott, ami modern hardvert rejt.

Második generációs VR hátizsák PC a ZOTAC-tól

A VR világában komoly problémát jelent, hogy a felhasználói élményt erősen rontják a kábelek, amelyekbe könnyű beleakadni az önfeledt játék közepette. Erre a problémára egyes gyártók vezeték nélküli VR Headsetekkel reagálnak, míg mások komplett konfigurációt próbálnak építeni az adott VR Headsetbe, hogy a VR világban történő barangolást ne akadályozza semmi. Olyan vállalatok is vannak, akik az akkumulátorról működő, hátizsákként viselhető PC konfigurációk mellett teszik le a voksukat – egyebek mellett a Zotac is ide tartozik. A gyártó most bejelentette második generációs VR GO konfigurációját, amely a VR GO 2.0 nevet kapta és alaposan megújult.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az előző generációs megoldás házát alaposan áttervezték, így az kompaktabb lett, jobb a súlyelosztása, valamint a benne található hardver is megújult. Az új hátizsák PC hátoldalára szivacs alapú párnázás került, csak úgy, ahogy a vállpántokra is, az átalakítások miatt ráadásul a ház hátulja is jobban tud szellőzni, ami hosszabb viselés alkalmával kulcsfontosságú szempont. A megújult ház a megszokott Core i7-6700T, illetve Core i7-7700T helyett most egy Core i7-8700T típusú hatmagos processzort rejt, amely mellé 16 GB-nyi DDR4-es So-DIMM rendszermemória, illetve egy 8 GB-os GeForce GTX 1070-es videokártya is jár – utóbbi az előző generációs modellből persze már ismert lehet. Az adattároló szerepét gyárilag egy 240 GB-os M.2-es SATA SSD tölti be, de igény esetén egy 2,5 hüvelykes SATA meghajtóval is bővíthető a tárterület. Videó kimenetekből összesen hármat kapunk, egy DisplayPort 1.4-es, illetve két HDMI 2.0-s port formájában, az egyéb csatlakozók között pedig egy USB 3.1 Type-C port, egy Gigabites Ethernet port, illetve hat darab USB 3.0-s port sorakozik. A vezeték nélküli kommunikációt 802.11ac WiFi vezérlő és Bluetooth vezérlő segíti, a memóriakártyákat pedig egy SD/SDHC/SDXC memóriakártya-olvasó fogadja.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A rendszer tápellátásáról két darab 6000 mAh-s lítium-ion akkumulátor gondoskodik, amelyek gyorsan cserélhetők, és a mellékelt akkumulátortöltő-bölcső segítségével gyorsan fel is tölthetők. Az akkumulátoroknak köszönhetően nagyjából másfél órányi VR játékra nyílhat lehetőség, ami bőven elég lehet, hisz a kikapcsolódást ebben az esetben nem ülve, hanem mozgással egybekötve, állva végezhetjük. Az akkumulátorok töltöttségét LED-ek jelzik, alacsony töltöttség esetén pedig hang alapú riasztást is ad a rendszer.

Galéria megnyitása

A 347,5 milliméter hosszú, 280,4 milliméter széles és 87,1 milliméter vastag VR GO 2.0 Backpack PC hátuljára Spectra 2.0 világító rendszer is került, ami RGB LED alapú, címezhető fényforrásokkal dolgozik, így az RGB LED rajongók is kapnak egy kis csemegét (talán nem ütnek el az autók, ha este kimegyünk az utcára vele). A Zotac szerint az új VR GO 2.0 Backpack PC nem csak játékra, hanem orvosi diagnosztikára, tanításra, mérnöki tervezésre, illetve számos egyéb olyan feladatra is hatékonyan használható, amelyek képesek profitálni a VR nyújtotta előnyökből.

Galéria megnyitása

A Zotacúj hátizsák számítógépe rövidesen elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árára azonban még nem derült fény.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap