Más gyártók is megkapják a Razer mechanikus kapcsolóit

A Razer 2014 óta csak saját termékeihez használja az általa kifejlesztett kapcsolókat, ám mostantól más gyártók is megkaphatják őket.

Más gyártók is megkapják a Razer mechanikus kapcsolóit

A Razer még 2014 márciusában mutatta be első, saját fejlesztésű mechanikus kapcsolóit, amelyekből összesen háromféle modell készült. Ezek eddig csak a gyártó saját termékeiben, a Black Widow sorozatú billentyűzetekben tűnhettek fel, hiszen harmadik fél számára nem értékesítette őket a gyártó, ám a Razer vezetősége nemrégiben változtatott álláspontján. Ennek köszönhetően hamarosan megjelenhetnek az első olyan Razer kapcsolós billentyűzetek, amelyeket nem a Razer, hanem kiválasztott partnerei készítettek.

Galéria megnyitása

A változásról szóló közleményben igyekszik kiemelni a gyártó, hogy saját kapcsolói kifejezetten játékhoz készültek, míg a riválisok megoldásai nem kifejezetten játékra valóak. Ezzel a kijelentéssel valószínűleg sok boldog Cherry MX és Kailh tulajdonos vitatkozna, de ez már egy másik kérdés. A Razer szerint saját mechanikáik mintegy 60%-kal strapabíróbbak, mint a normál mechanikus kapcsolók, és rendkívül népszerűek is, hiszen több millió játékos és e-sportoló szavazott bizalmat nekik.

Első körben csak néhány partner kínálhat majd Razer kapcsolókkal ellátott billentyűzeteket, de a későbbiekben tovább bővül majd a kör. Arról egyelőre nem beszélt a gyártó, hogy pontosan mely cégekkel lépett partnerkapcsolatba, de ez később egészen biztosan kiderül, ahogy érkeznek az új billentyűzetek.

Az érdeklődők az alábbi kapcsolókat érhetik el:

  • Razer Green Switch: Ez érezhető nyomásponttal és jól hallható kattanással működik, az optimalizációknak köszönhetően pedig nem csak játékra, de gépelésre is kiváló választás lehet.
  • Razer Orange Switch: Gyakorlatilag ugyanazokat a tulajdonságokat kínálja, mint fentebb említett zöld társa, ám az érezhető kapcsolási pont mellé már nem tartozik hallható kattanás, így a csendesebb billentyűzetre vágyóknak lehet vonzó.
  • Razer Yellow Switch: Nagyon gyors kapcsolók, amelyeknél a kapcsolási pont 1,2 milliméternyi út után elérhető, így kiválóan alkalmasak gyors gombnyomások kivitelezésére és ezek gyors ismétlésére is.

A Razer új kapcsolóit használó billentyűzetek az elkövetkező hónapok folyamán jelenhetnek meg. Valószínűleg az éppen zajló Computex alkalmával már előkerülhet egy-két ilyen termék – amennyiben így lesz, természetesen beszámolunk róluk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward