Shop menü

MÁRIS VISSZATÉRT A BEEPER MINI, TOVÁBB RÁNCIGÁLJA AZ APPLE BAJSZÁT

A startup a jelek szerint sikeresen megkerülte az Apple blokádját, és még fejlesztésekkel is szolgál az új kiadásnál, plusz ingyenes lett.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Máris visszatért a Beeper Mini, tovább ráncigálja az Apple bajszát

Nem sokkal azt követően, hogy beszámoltunk a Beeper Mini kudarcáról, a szolgáltatás újra működésbe lendült, és jobb lett, mint korábban volt. Ez remek hír a felhasználók számára, az Apple felé pedig nyílt hadüzenet, hiszen a vállalat egyszer már valamilyen módon blokkolt a Beeper alkalmazását.

Nagyon úgy fest, hogy Eric Migicovsky és a startup vállalkozása kemény fából van faragva, és készen állnak arra, hogy nyílt háborúba induljanak az Apple-lel szemben. Már a Beeper Mini elindítása is egy olyan lépés volt, amit valószínűleg nem sokan mertek volna megtenni, arra pedig valószínűleg már tényleg kevesen mertek volna fogadni, hogy a szolgáltatást ennyire rövid időn belül vissza fogják állítani.

Amilyen gyorsan blokkolta az Apple a Beeper Minit, olyan gyorsan megtalálta a startup annak a módját, hogy visszaállítsa a szolgáltatás működését.

A Beeper Mini azt ígéri, hogy az iMessage üzenetküldőben ugyanúgy kék szövegbuborékokban jelennek meg az androidos felhasználóktól érkező üzenetek is, mintha azok egy iPhone-ról jönnének. Ehhez a szolgáltatást hamisított hitelesítési információkat küld az Apple rendszerének. A platform azt ígéri, hogy kiemelkedő biztonságról gondoskodik a beszélgetések során, és egyelőre úgy fest, hogy ezt tényleg meg is oldja. Egyelőre biztonsági szakértők nem aggódnak úgy, mint ahogy tették azt a Sunbird esetén.

Az Apple tájékoztatása szerint minden olyan szolgáltatással szemben határozottan fognak fellépni, ami fenyegetést jelent a vállalat különböző megoldásaira. Véleménye szerint az iMessage az a legbiztonságosabb csevegőplatform, és minden esetben arra törekednek, hogy ezt megóvják a fenyegetésekről. Külön nem említette meg a Beeper Minit az Apple, de egyértelműen arra utalt, mikor arról beszélt, hogy a külső szolgáltatások beavatkozása biztonsági fenyegetést jelent. A cég szerint a hamis hitelesítési információkkal dolgozó üzenetkülső szolgáltatások teret nyithatnak a nem kívánatos üzeneteknek, spamek megjelenésének.

Galéria megnyitása

Arról nem beszélt az Apple, hogy milyen módon oldotta meg a Beeper Mini blokkolását, de az biztos, hogy nem túl hatékony eszközt választott erre. Viszont arról már a Beeper szakemberei is hallgatnak, hogy milyen újabb trükköt vetettek be azért, hogy újra működésbe tudjon lendülni a szolgáltatás. A vállalat szűkszavú közleménye szerint frissíteni kell a Play Áruházon keresztül a Beeper Mini alkalmazást, abban az esetben, ha ez után sem megy az üzenetküldés, le kell törölni és újra kell telepíteni a programot, de ezt követően már biztosan menni fog a szolgáltatás.

A Beeper pedig nemcsak, hogy rövid időn belül visszaállította a szolgáltatás működését, még újításokkal is szolgál a felhasználóknak. A visszatérés híre mellett arról is beszámolt a vállalat, hogy a Beeper Mini már képes lesz arra, hogy a legutolsó olvasatlan üzenetnél nyíljon meg, ennek köszönhetően gyorsabban fel lehet venni a beszélgetések ritmusát. Hamarabb át tudja nézni a felhasználó, hogy miről maradt le. Emellett pedig már az integrált videolejátszó funkció is jobb lett, így élvezetesebb lesz az üzenetben kapott videók lejátszása.

Kiemelte a vállalat, hogy a továbbiakban is helyben fogják kezelni a felhasználói adatokat és végponttól végpontig titkosított lesz minden kommunikáció, ahogy az eddig is volt. Átmenetileg a telefonszámos regisztráció nem megy, ameddig ezt megoldják, addig sajnos Apple ID-re van szükség, de ezt is helyre akarja állítani a cég. Ameddig ilyen kaotikus a helyzet, addig a Beeper felfüggeszti az előfizetési rendszert, szóval egyelőre teljesen ingyenesen lehet igénybe venni a Beeper Minit. Ha minden rendeződik, és stabilan tud üzemelni a platform, akkor majd visszatérhet a korábbi modell, de addig nem kér pénzt a platformért a startup.

Mikor megjelent az applikáció, pillanatok alatt a legnépszerűbb 20 alkalmazás közé került a Play Áruházban, és az első 48 órában több mint 100 ezer letöltést hozott össze. Viszont az üzemzavar miatt visszacsúszott, és a Beeper a meglévő felhasználókat arra kérte, hogy értékeljék a szolgáltatást, ha támogatni szeretnék a munkájukat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére