Máris frissítette az Android 11 bétáját a Google, de csak fél verzióval

Az Android 11 béta 1.5-re javítások miatt volt szükség, néhány jelentősebb hibát küszöbölt ki a vállalat.

Máris frissítette az Android 11 bétáját a Google, de csak fél verzióval

A Google június elején készült el az Android 11 első bétájával, de csak a múlt héten leplezte ezt le hivatalosan. Most pedig már arról számolhatunk be, hogy itt az 1.5-ös verziója az első bétának. Ez a kiadás nem tartalmaz jelentősebb változásokat, helyette hibákat javít is.

Sokak számára okozhatott kellemetlenséget a béta használatbavételét követően, hogy az eszközök hajlamosak voltak újraindulni, amennyiben a tulajdonosuk éppen a gesztus alapú vezérléssel alkalmazást váltottak, miközben eldöntötték, vagy éppen felállították a készüléket. Például a böngészőből átléptek a galériába, és már automatikusan forgatták a készüléket a kényelmesebb képnézegetéshez.

A Pixel 3 és a Pixel 3a okostelefonok esetében a felhasználók az eSIM használata során képesek lesznek aktiválni a pSIM szolgáltatást egy visszaállítást követően. És a Google Pay gondtalanabbul teszi majd a dolgát az érintésmentes fizetéseknek az indítását követően, ugyanis ezen a téren is voltak hibák az első visszajelzések szerint.

A Bluetooth esetében a Google több hibába is szerencsétlenül belefutott, ami jellemzően a viselhető kiegészítők tulajdonosait érintette. A vezeték nélküli összeköttetés a Bluetooth eszközök esetében gondokat okozhatott a társítás, a kapcsolat bontás és az összeköttetés helyreállítása esetén is. Például nem ment simán a Wear OS okosórák esetében az óra elfelejtése.

Galéria megnyitása

A Google-nek bőven van még tennivalója addig, amíg az Android 11 kész állapotba került. Például a mostani béta kapcsán a vállalat elmondta, hogy az Android Auto szolgáltatás is több hibával küszködik. Az összekapcsolást követően megeshet, hogy a hang irányítása közben problémákat tapasztalnak.

Ez abban nyilvánul meg, hogy hiába viszi át a rendszer a képet, a hang az marad az okostelefonon. Onnan szólal meg a zene vagy éppen a hangos navigáció útvonal utasítása.

Galéria megnyitása

Elmondta a Google, hogy az Android Auto hanghibájának a javítását a szolgáltatás külön frissítésével kívánja megoldani, és ez még az aktuális hónapban elkészülhet – az Android Auto 5.4 már elvileg jól fog üzemelni ebből a szempontból. Viszont van itt egy másik hiba is, és ezt még vizsgálja a Google. Néhány felhasználó azt tapasztalta, hogy hiába csatlakoztatja az Android Auto révén a mobilját a járműhöz, a kivetítés nem jön létre.

A friss build az RPB1.200504.020 azonosító alatt fut. Az Android 11 béta 1.5 a júniusi biztonsági javításokkal van ellátva, akárcsak az első béta, szóval ebből a szempontból semmi nem módosult. A Google Play szolgáltatásoknak pedig a 20.21.17-es verziója fogadja azokat, akik telepítik az újdonságot.

A Google a korábbi tervek szerint júliusban fogja kiadni az Android 11 következő, második bétáját, de mivel az ütemtervben ezzel a mostanival együtt már több változás is volt idén, így ezt az információt is érdemes fenntartásokkal kezelni. Nem lenne meglepő, ha tartogatna még meglepetéseket az új generációs Android fejlesztési időszaka.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap