Mario papája új Rubik-kockát akar csinálni

A Nintendo cég egyik legnagyobb alakja, Shigeru Miyamoto felfedte ambícióit egy interjú alkalmával, mely Mario 25. születésnapjának apropójából készült.

Mario papája új Rubik-kockát akar csinálni

A Nintendo cég egyik legnagyobb alakja, Shigeru Miyamoto felfedte ambícióit egy interjú alkalmával, mely Mario 25. születésnapjának apropójából készült. Egészen pontosan kettő van neki, az egyik, hogy sikeres manga (japán képregény) rajzoló művész legyen, a másik pedig, hogy alkosson valamit, ami felveheti a versenyt a Rubik-kockával.

Természetesen a Super Mario játékoknak sem fog hátat fordítani, de bízik benne, hogy lesz alkalma dolgozni a fent említett két álmának megvalósításán. "Már jó ideje úgy tekintek Professzor Rubikra - a Rubik-kocka alkotójára -, mint egy afféle riválisra. Mindig nagyon izgatott a gondolat, hogy valami olyasmit alkossak, mint a Rubik-kocka. Sok embernek meséltem már erről."

Miyamoto már 20 éve oda van a kockáért és játszadozik a gondolattal, hogy ő is alkothatna valami hasonlót, de sosem jutott el odáig, hogy megpróbálja. Mangát is csak egyszer rajzolt, azt meg is mutatta Tezuka-szannak [Nintendo EAD menedzser], aki azt mondta rá, hogy jó, de ennyiben is maradt a dolog. Nem rajzolt többet, mert lefoglalták az újabb és újabb Mario játékok, mellyekkel sikert sikerre halmoz. "Igazából, Mario játékokat sokkal könnyebb csinálni" - nyilatkozta.

Az 57 éves dizájner tehát nem adja fel álmait és bízik benne, hogy még 25 év múlva is aktívan dolgozni fog. Sok szerencsét kívánunk neki hozzá.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward