Shop menü

MARAD A JÁRT ÚTON A SAMSUNG A MÚZSÁKKAL

A Galaxy S24 széria három taggal jöhet, miközben például új akkutechnológiát is bevethet a vállalat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Marad a járt úton a Samsung a Múzsákkal

A Galaxy S24 széria már javában készül a színfalak mögött, és több információ is elhangzott már a fejlesztés kapcsán. A Samsung persze hivatalosan még nem beszél ezekről, de a kiszivárgó információkból nincs hiány. Most az a hír járja, hogy a vállalat jövőre is három modellel fog előrukkolni, és már ezek kódnevéről is szó esett.

Muse, vagyis Múzsa néven emlegetik a Galaxy S24 széria tagjait a Samsung berkeiben.

Belső források szerint a Samsung jövőre is hozza majd a Galaxy S24-es, az S24+-t, valamint az S24 Ultrát is. Ami szembe megy azokkal a korábban elhintett pletykákkal, hogy a Galaxy S24 „pluszosított” verzióját kivonja a palettáról a gyártó. A trió tehát maradhat jövőre is, függetlenül attól, hogy a Galaxy S23+ jelenleg tényleg nem teljesít jól.

Az alapján kezdtek arról beszélni, hogy a Galaxy S24 szériánál már nem lesz középső modell, hogy a Galaxy S23 sorozat esetében a középső kivitel nem különösebben keltette fel idén a vásárlók érdeklődését. A Galaxy S23 és az S23 Ultra megy igazán jól, ebből a párosból is főleg a Galaxy S23 Ultra az, ami igazán szépen teljesít, erről már korábban többször is volt szó. Ennek köszönheti a Samsung azt is, hogy nagyon jó nyereséget tudott produkálni a mobilos fronton.

Galéria megnyitása

A Galaxy S24 széria legérdekesebb tagja az Ultra kivitel lesz. Ennek kapcsán korábban még az a hír járta, hogy zoomra már csak egy kamerát fog használni, de azt egy komplexebb optikával fogja megtoldani, ami fokozatmentes zoomra lesz alkalmas. Legutóbb azonban már arról lehetett hallani, hogy ezt a tervet a gyártó egyelőre elengedi, és marad az eddigi formulánál, csak módosítani fog valamelyest a zoomolásra használt kamerákon.

Időközben egy olyan pletykáról is lehetett hallani, hogy a Samsung az új felsőkategóriás eszközökben egy olyan akkumulátort fog használni, ami eltér a korábbi telepektől a felépítését tekintve. Egy olyan megoldás fog itt felbukkanni, amit a Samsung SDI mérnökei alapvetően villanyautókba szánt akkumulátorok fejlesztése során dolgozott ki. Az új formátum révén nagyobb energiasűrűséget lehet majd elérni, és ennek köszönhetően érezhetően nagyobb akkukapacitással szolgálhatnak majd a készülék.

10 százalékkal jobb energiasűrűsége lesz az új „rétegelt” telepeknek, ami több szempontból is előnyös.

Nagyobb kapacitással szolgálhatnak majd az akkumulátorok, vagy kisebb méretet fognak ölteni változatlan kapacitás mellett. A mobilokban mind a kettő dolog fontos, hiszen a fejlesztőknek mindenképpen jobb lehetőségeik lesznek ezáltal. Az már más kérdés, hogy a Samsung mikét fogja kihasználni a lehetőséget. Arról egyelőre nem szóltak a híresztelések, hogy milyen paraméterekkel rendelkező telep kerülhet a gépekbe.

Galéria megnyitása

Olyan híreket is lehetett már hallani, hogy a Samsung talán visszatér majd a dupla chipes felállásra, miután a Galaxy S23 esetében kizárólag Qualcomm Snapdragon rendszerchipek voltak használatban. Elképzelhető, hogy a Galaxy S24 már újra úgy fog befutni, hogy bizonyos régiók Exynos lapkára támaszkodó modelleket fognak kapni. Ennek a hírnek viszont nem sokan örültek, szemben azzal, hogy a Galaxy S24+ megtartásáról szóló friss híreket jól fogadták az érdeklődők.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére