Már több mint 2 milliárd felhasználóval bír a WhatsApp

Történelmi csúcson az alkalmazás, amiért évekkel ezelőtt a Facebook csillagászati összeget adott.

Már több mint 2 milliárd felhasználóval bír a WhatsApp

A WhatsApp globálisan nagy népszerűségnek örvend, szinte minden régióban alkalmazzák a felhasználók, és ennek köszönhetően akkora a tábora, amivel egyetlen üzenetküldő sem képes versenyre kelni. Még a Facebookhoz köthető Messenger sem érte el eddig a 2 milliárdos mérföldkövet.

A 2009-ben alapított és elindított WhatsAppot Brian Acton és Jan Koum alkotta meg, akik sokáig egyengették a szolgáltatás pályáját, még azt követően is, hogy a Facebook felvásárolta. A közösségi oldal 2014-ben jelentette be az akvizíciót, melynek keretében egészen elképesztő, nagyjából 19,3 milliárd dolláros összeget fizetett ki. Soha addig, és azóta sem fizettek ennyi pénzt egyetlen alkalmazásért. A WhatsApp 2015-ben lett a világ legnépszerűbb üzenetküldője.

A Facebook már évekkel ezelőtt felismerte, hogy a WhatsApp mondhatni minden pénzt megér, de talán azt sosem gondolta, hogy valaha ekkorára nőhet. Annak ellenére, hogy már a világ lakosságának igen jelentős része használja, még jelenleg is olyan tempóval tud terjedni, hogy nem veszít a lendületéből.

Galéria megnyitása

Amikor 2014-ben a Facebook felvásárolta a WhatsAppot, nagyjából 500 millió felhasználóval rendelkezett a szolgáltatást. 2016-ban sikerül a csevegő appnak átlépnie a mágikus, egy milliárdos mérföldkövet, 2018-ban pedig már 1,5 milliárd felhasználóval rendelkezett, és most újabb 500 millió regisztrációval később 2020-at írunk. Nagyon szépen megfigyelhető, hogy kétévente 500 millió felhasználóval tudta növelni a táborát. Szóval nem lennénk túlzottan meglepve, ha a bázisa 2022-ben elérné a 2,5 milliárd felhasználót.

A WhatsApp a hivatalos közleményében kiemelte, hogy sikerét egyebek mellett annak köszönheti, hogy alapértelmezetten végponttól végpontig terjedő titkosítással dolgozik, és egyéb okból is különösen megbízható. A szolgáltatás nem tárol üzeneteket menet közben sehol, a tartalmak csak az eszközökön vannak jelen, ez pedig kizárja annak a lehetőségét, hogy érzékeny adatok kerüljenek illetéktelen kezekbe.

Galéria megnyitása

„Tudjuk, hogy minél többen csatlakozunk, annál többet kell tenni a védelemért. Mivel életünk nagyobb részét már online éljük le, a beszélgetéseink védelme fontosabb, mint valaha.” – hangoztatja a WhatsApp. Miközben egyébként arról is gondoskodik, hogy minél jobb funkcionalitással szolgáljon. Lehet már itt üzenetek küldésén túl videohívásokat bonyolítani, csoportos csevegéseket létesíteni, helyadatokat megosztani, de a Status opció révén 24 órás tartalommegosztásra is van mód, ami a Facebookkal is összeköthető.

Bár a Facebook égisze alatt történtek olyan változások, amik az alapítókat távozásra sarkallták, de a vállalat továbbra is a biztonság és a személyes adatok védelmének garantálását tartja az elsődleges feladatának azon túl, hogy összeköti felhasználók milliárdjait globálisan.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap