Már meglévő okostelefonokon is futhat majd a HarmonyOS

Olyan kijelentést tett a Huawei az egyedi operációs rendszere kapcsán, ami csak még több kérdést szült.

Már meglévő okostelefonokon is futhat majd a HarmonyOS

Az elmúlt héten jelentette be a fejlesztői konferenciáján, hogy készen áll a HarmonyOS 2.0, és már egészen jól haladnak a fejlesztések abba az irányba, hogy okostelefonokon is felbukkanjon ez. És most pedig az Android Authority egy friss részletről számolt be, ami eléggé izgalmasan hangzik.

A Huawei képviselője a szaklap kérdésére válaszolva elárulta, hogy azok a készülékek, amelyek az Emotion UI 11 grafikus felhasználói felületet meg fogják kapni, a jövőben jogosultak lehetnek majd a HarmonyOS futtatására is. Részletekbe nem ment bele a megkérdezett szakember, de ez az információ nagyon izgalmasan hangzik.

Galéria megnyitása

Ez azt jelenti, hogy a Huawei mérnökei úgy alkothatják meg a HarmonyOS-t, hogy az gyakorlatilag szinte egy az egyben felhúzható lesz majd olyan modern hardverekkel rendelkező, komplex okostelefonokra, amiken jelenleg még az Android fut. Ebből kiindulva nagyjából megelőlegezhető a HarmonyOS-nek, hogy azonnal képes lesz felvenni a versenyt az Androiddal és az iOS-szel, ami bizony meglepheti a konkurenseket.

Korábban még olyan híreket is lehetett hallani, hogy akár az Androidra fejlesztett programok is futtathatóak lesznek majd a friss környezetben, ami a hardveres kompatibilitás mellett talán már nem is lenne olyan meglepő. Ha ez így lesz, az bizony érdekessé teszi majd az AppGalleryt, ami egyébként elképesztően gyorsan gyarapodó kínálattal a világ harmadik legnagyobb alkalmazáspiacává nőtte ki magát. 96 ezer HMS Core támogatással létrehozott appot vonultat ez fel.

Galéria megnyitása

A legfrissebb adatok szerint 2021 áprilisára lesz majd 4 GB rendszermemóriával szerelt okostelefonon a HarmonyOS operációs rendszer, de ez még csak a Huawei középkategóriás terve. A fejlesztői a vállalatnak 2021 októberében rukkolhatnak majd olyan elő eszközzel, amiben már több mint 4 GB-nyo RAM lesz bevetve a HarmonyOS-sel együtt. Hogy ebből pontosan mi fog megvalósulni, az egyelőre nagyon sok dologtól függ, és egyáltalán nemcsak a Huawei-en múlik a dolog.

A HarmonyOS 2.0, tehát a vállalat egyedi rendszerének legfrissebb főverziója viselhető kiegészítőkön, televíziókon és gépjárműveknek a fedélzeti rendszerén futhat. Innen még eléggé nagy lépésnek tűnik az okostelefonok meghódítása, de a hivatalos állásfoglalás szerint a Huawei még az idei év végén kiadhatja a szükséges szoftverfejlesztői csomagot az érdeklődőknek, így elindulhat az appok készítése, optimalizálása.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen iránya fog evezni a Huawei a HarmonyOS révén. Ami azért is érdekes lesz, mert jelenleg nagyon úgy fest, hogy a jövőben a hardverek gyártása szinte teljesen lehetetlen feladattá válik a számára. Talán már arra sakkozik a cég, hogy a szoftverekből fog megélni, és Kínában kiüti a nyeregből az Androidot? Hónapokon belül kiderülhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap