Már megint átnevezésre készül az NVIDIA?

Az Nvidia az elmúlt idők során számos alkalommal nevezett át videokártyákat annak érdekében, hogy a vásárlók dolgát megkönnyítsék, azaz az aktuális kínálatból könnyebb legyen kiválasztani a megfelelő modellt. A lépések miatt a vállalat már rengeteg kritikát kapott, ám most úgy tűnik, hogy ismét névváltoztatásra készülnek, ami megint csak a vásárlók és a felhasználók érdekében történhet.

Már megint átnevezésre készül az NVIDIA?

Az Nvidia az elmúlt idők során számos alkalommal nevezett át videokártyákat annak érdekében, hogy a vásárlók dolgát megkönnyítsék, azaz az aktuális kínálatból könnyebb legyen kiválasztani a megfelelő modellt. A lépések miatt a vállalat már rengeteg kritikát kapott, ám most úgy tűnik, hogy ismét névváltoztatásra készülnek.

A videokártya piacon a GeForce 9-es sorozat tagjainak megjelenése után a gyártó az új videokártya generáció tagjait már a korábbi gyakorlattal ellentétben más módszerrel nevezte el, azaz a 9000-es sorozatú kártyákat nem a 10000-es, hanem a GTX 200-as modellek követték. A gyártó a termékek esetében a G/GT/GTS/GTX elnevezéseket és egy számot alkalmazott, amelyekről úgy gondolták, hogy segítségükkel a videokártyák ezentúl könnyebben megkülönböztethetőek lesznek majd.

Ez rutin most ismét meg fog változni: a gyártó a jövőben el szeretné hagyni a GeForce márkanév után a G/GT/GTS/GTX elnevezéseket, vagyis ezentúl csak és kizárólag számokkal próbálják majd egyértelműen elkülöníteni az egyes teljesítmény- és árszinteken elhelyezkedő videokártyákat (mint ahogy az AMD teszi a Radeonok esetében). Ennek megfelelően GeForce 1x0, 2x0, 3x0 és ezekhez hasonló típusjelzéseket fognak alkalmazni. Az új elnevezési séma a hírek szerint a 40 nm-es GPU-val ellátott videokártyák megjelenése után léphet életbe.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward