Már M.2-es SSD kártyákat is kínál a Gigabyte

A gyártó első M.2-es formátumú SSD kártyái a jelek szerint a belépőszintű megoldások szegmensében próbálnak majd érvényesülni.

Már M.2-es SSD kártyákat is kínál a Gigabyte

A Gigabyte SATA csatolófelülettel ellátott SSD-i, amelyekkel a cég belépett az SSD piacra, májusban mutatkoztak be. Akkoriban PCIe NVMe alapú megoldásokat még nem kínált a gyártó, ám a helyzet a napokban változott, így most már M.2-es PCIe NVMe kártyák is szerepelnek a termékpalettán. Az első termékek elsősorban a költséghatékony M.2-es SSD-ket kereső felhasználók számára készültek, ahogy az tulajdonságaikból is kiderül.

Galéria megnyitása

Az újdonságok 128 GB-os, 256 GB-os és 512 GB-os változatban készülnek, DRAM alapú gyorsítótárral viszont nem rendelkeznek, így az NVMe 1.3-as protokoll Host Memory Buffer funkcióján keresztül biztosítják maguknak a munkavégzés gyorsításához szükséges DRAM területet. Ez azt jelenti, hogy az SSD lefoglal magának egy apró szeletet az adott rendszer memóriájából, amivel a különböző feladatok gyorsítását végzi. Az új SSD kártyák PCI Express 3.0 x2-es csatolón keresztül kommunikálnak és TLC NAND Flash alapokra támaszkodnak, az azonban nem derült ki, hogy pontosan mely gyártó SSD vezérlőjét alkalmazzák.

Az új SSD kártyák ismert tulajdonságait az alábbi táblázat tartalmazza.

Galéria megnyitása

A Gigabyte M.2-es SSD kártyái közül a 128 GB-os és a 256 GB-os változat már a vállalt hivatalos weboldalára is felkerült, az 512 GB-os modell érkezésére azonban még egy picit várni kell. Az M.2-es Gigabyte SSD-k rövidesen elérhetővé válhatnak kereskedelmi forgalomban, várható végfelhasználói árukról azonban nem esett szó. Mivel DRAM nélküli PCI Express 3.0 x2-es megoldásokról van szó, a belépőszintű SSD-k szegmensét vehetik célba, így árazás terén is az olcsóbb M.2-es SSD-k közé kerülhetnek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap