Shop menü

MÁR GYŰLNEK AZ IPHONE 15 PLETYKÁK

Jöhet az iPhone 15 Ultra, Dinamikus szigetet kaphatnak az olcsóbb modellek, és a Lightning csatlakozó nyugdíjba vonulhat az EU nyomására.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Már gyűlnek az iPhone 15 pletykák

Alig indította el az Apple az iPhone 14 generációt, több hír is napvilágot látott annak kapcsán, hogy mire lehet számítani a következő, tehát a nagyjából egy év múlva bemutatkozó iPhone-ok esetében. Tavaly is voltak már ilyenkor iPhone 14 pletykák, és egy részük meg is valósult, szóval most is lehet ezeknek a híreszteléseknek alapja.

Az Apple most már tényleg beadhatja a derekát az Európai Uniónak, és elhagyhatja a Lightning csatlakozót. Ezt igazából már maga az Apple is csak néhány eszközön tartotta életben, és önszántából is elkezdte több terméknél az USB-C használatát, de a mobiloknál egyszerűen nem akarta feladni a saját tervezésű, de mostanra eléggé koros Lightningot.

Galéria megnyitása

A Lightning egy nagyon jó magoldás volt a maga idején, a praktikusságát és a jó kialakítását pedig most sem lehet vitatni, de megvannak a hátrányai a szabványos C-típusú USB 3.2 csatlakozóval szemben. Szóval előnyös lesz ez a váltás, ha végre tényleg bekövetkezik, de ehhez az EU-nak már törvénybe kellett iktatnia, hogy minden mobil készüléknél – és egy sor egyéb elektronikai eszköznél – kötelező lesz ennek az alkalmazása.

Az iPhone 15 Pro Max más néven jöhet majd, ezt az Apple átkeresztelheti Ultrára. A Pro Max nevet sokan kritizálták, amikor először megjelent, és a mai napig is vannak, akik nem békültek meg ezzel, de mire nagyjából mindenki hozzászokott, jöhet az átnevezés. Az Ultra jelzőt az Apple több fronton is alkalmazza, az új sportolóknak szánt Apple Watch is Ultra utótaggal lett illetve, szóval ezek után nem is lenne különösebben meglepő az iPhone 15 Ultra név.

Idén nem valósult meg a 8K Ultra HD videózás, pedig már a kellően nagy felbontású szenzor is biztosított ehhez. Most azonban arról lehet hallani, hogy az iPhone 15 Pro és a 15 Ultra modellek már képesek lesznek ilyen felvételeket megörökíteni. Az iPhone 15 marad majd a 4K UHD opciónál, ha videózásról lesz szó.

Galéria megnyitása

Az iPhone 15 Ultra már több hardveres előnnyel jár majd az iPhone 15 Próhoz képest, mint a 14 Pro és a 14 Pro Max közötti különbség. Az a hír járja, hogy az Apple az Ultra modellnél fogja bevezetni a periszkópos kamerát a nagyobb zoomátfogás elérése érdekében, és ez a kisebb iPhone 15 Próból már kimaradhat. Hogy ez milyen mértékű közelítésre lesz képes, azt nem tudni, de a vélekedések szerint 5-6-szoros zoomra van a legjobb esély. Az iPhone 15 Ultra üzemideje tovább fog javulni, már a 30 órás videózást is meghaladhatja a futási teljesítménye.

Állítólag jövőre már mindegyik új iPhone megkapja a Dinamikus szigetet. Ez azt jelentené, hogy az iPhone 15 és 15 Plusz is lyukba költöztetett Face ID-val gazdagodna a mostani bemetszéses forma helyett. Ezen a ponton felmerül annak a reménye, hogy talán már a 60 Hz-es LTPS AMOLED paneleket is elengedi az Apple, és végre 120 Hz-es LTPO egységekre válthatnak a szerényebb modellek is. Ha így alakul, akkor persze az valószínű, hogy korábbi generációs képernyőket használnak azért. Megörökölhetik például az iPhone 14 Pro és Pro Max modellek képernyőjét – legjobb esetben.

Galéria megnyitása

Az iPhone 15 Ultra drágábban kerül majd forgalomba, mint az iPhone 14 Pro Max, de jelentősebb is lesz az előrelépés összességében. Új rendszerchipet is kap majd az iPhone 15 Próval együtt, az iPhone 15 pedig már ismét lassabb lesz, de ehhez hozzá kell szoknia a vásárlóknak. Az elkövetkezendő egy évben valószínűleg sokszor fogunk hallani iPhone 15 pletykákat, biztosan lesznek olyanok is, amik nem megalapozottak, ezeket minden esetben érdemes fenntartással kezelni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére