Már egymillió EUV alapú DDR4-es memóriamodult szállított le a Samsung

Az új gyártástechnológia sok pozitív hatással kecsegtet, nem is meglepő hát, hogy a vállalat egyre nagyobb szerepet szán neki a nem is oly távoli jövőben.

Már egymillió EUV alapú DDR4-es memóriamodult szállított le a Samsung

A Samsung egy igazán jelentős mérföldkőhöz érkezett a DRAM piacon a napokban, ugyanis a vállalatnál leszállították az első egymillió olyan DDR4-es DRAM modult, amelyek már EUV litográfiával kiegészített gyártástechnológiával készültek. Ezek a memóriamodulok ráadásul az iparág első EUV alap megoldásai, amelyek 10 nm-es osztályú (D1x) csíkszélességgel készülnek, a pontos csíkszélességet azonban nem árulta el a gyártó, de ez a memóriapiacon nem egy szokatlan dolog.

Galéria megnyitása A Samsung jelentősebb mérföldkövei a DRAM szegmensben A dél-koreai vállalat a piacon elsőként alkalmazta az EUV levilágítást annak érdekében, hogy a DRAM chipek skálázása során jelentkező kihívásokat hatékonyan leküzdhesse. Az EUV segítségével a lapkák mintázásához szükséges lépések száma csökken, a mintázás pontossága javul, ez pedig összességében sokkal jobb kihozatal arányt eredményez, valamint a fejlesztéshez szükséges időt is érezhetően lerövidíti.

Az EUV technológiának a következő időszakban egyre nagyobb szerepel lesz a DRAM gyártásban, ugyanis a negyedik generációs 10 nm-es osztályú (D1a), illetve a fejlett 14 nm-es osztályú gyártástechnológiáknál egyaránt bevetik a DRAM lapkák gyártásához. A Samsung várakozásai szerint a D1a gyártástechnológia segítségével már a következő évben megindulhat a DDR5-ös és az LPDDR5-ös memórialapkák sorozatgyártása, a termelékenység ezzel egy időben duplájára növekedhet a 12 hüvelykes D1x alapú szilíciumostyákéhoz képest.

A DDR5-ös és az LPDDR5-ös lapkák piacának bővülésével a vállalat szorosabbra fűzi az együttműködést az IT vásárlókkal és a félvezetőpiaci gyártókkal annak érdekében, hogy optimalizálni lehessen a szabványok specifikációit – ez segíteni fog a DDR5/LPDDR5 szabványokra történő átállás felgyorsításában a memóriapiacon.

A vállalat annak érdekében, hogy még jobban kielégíthesse a prémium DRAM termékek iránt egyre növekvő igényeket, rövidesen, még az év második felében megkezdi egy második félvezető gyártósor beüzemelését a Pyeongtaek területén található üzemben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap