Már egymilliárd aktív eszközön fut Windows 10

Végül csak sikerült elérni a célt, amit közel 5 éve fogalmaztak meg, ám a lendület továbbra is megmarad, hiszen sok egyéb célja is van még a vállalatnak legmodernebb operációs rendszerével.

Már egymilliárd aktív eszközön fut Windows 10

Microsoft legfrissebb operációs rendszere, a Windows 10 már lassan 5 éve van velünk, ugyanis a szoftvert 2015. július 29-én indította hódító útjára a vállalat. Akkoriban azt a célt fogalmazták meg, hogy 2018 nyarára már egymilliárd aktív eszközön fut majd a Windows 10, ám eleinte nagyon nem úgy alakultak a számok, hogy ez tartható legyen. A nehézséget látva már nem tűztek ki újabb célt, mindössze annyit reméltek, hogy az elkövetkező néhány év folyamán sikerült elérni az egymilliárdos határt.

Galéria megnyitása A Windows 10X alapú eszközök egyik képviselője Az utóbbi időszakban egyre jobban kezdett emelkedni a Windows 10 alapú eszközök száma, ami részben annak is köszönhető, hogy a Windows 7 esetében egyre közelebb került a nyugdíjazás időpontja. A Windows 7 idén január közepe óta már nem kap frissítéseket, így egyre inkább érdemes lesz frissebb operációs rendszert választani helyette, ami idővel a Windows 10 malmára hajthatja a vizet.

A Windows 10 esetében a 825 millió aktív eszközt képviselő szintet tavaly márciusban sikerült elérni, az elmúlt közel egy évben pedig újabb 175 millió aktív eszközzel bővült a kör, így most már egymilliárd aktív Windows 10 alapú eszköz van a piacon.

A Microsoft szerint a Windows 10 az egyetlen olyan operációs rendszer, amely 80 000-nél is több notebook és konvertibilis modellen, illetve konfiguráción fut, amelyek több, mint ezerféle gyártótól származnak.

A Windows 10 a noteszgépek és az asztali számítógépek mellett egyéb termékeken is jelen van, gondoljunk csak a vállalat Mixed Reality platformjára, az Xbox konzolokra, valamint a hajtogatható eszközökre szánt Windows 10X-re, amely a későbbiekben jut szerephez. Ezzel együtt persze a szervereken, illetve az IoT eszközökön is futnak Windows 10 kiadások, valamint a Surface Hub is rendelkezik saját kiadással, amely a Windows 10 Teams nevet viseli.

A vállalatnál természetesen a régóta vágyott cél elérése után sem dőlnek hátra, szerintük az egymilliárd aktív eszközt képviselő szint csak a kezdet volt. Továbbra is folytatódik a Windows fejlesztése, ami a klasszikus számítógépek mellett a fentebb említett kategóriákban is folyamatosan és kitartóan fejlődni fog.

Hogy a Windows 7 nyugdíjazását követően lesz-e a közeljövőben nagyobb robbanás, ami a Windows 10 térhódítását segíti? Alighanem néhány hónapon belül kiderül, de előbb el kell múlnia a COVID-19 világjárványnak, az ugyanis elégnehéz helyzetbe hozta már most is a gazdaságot, így sok cégnek a túlélés lesz a legfontosabb stratégia az elkövetkező időszakban, nem pedig a bővülés és a fejlesztés.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap