Már az értesítések olvasásához sem kell kézbe venni a Motorolákat

Egy újabb rendkívül hasznos paranccsal bővült az érintésmentes vezérlés a megfelelő Motorola okostelefonokon.

Már az értesítések olvasásához sem kell kézbe venni a Motorolákat

A Motorola a tavaly bemutatott okostelefonjait egy olyan technológiávat is felvértezte, ami lehetővé teszi, hogy az adott készüléket úgy irányítsa a tulajdonosa, hogy egyetlen ujjal sem ér hozzá. A vállalat újdonsága módfelett hasznos tud lenni, és persze a kényelem sem elhanyagolható, amit nyújtani tud. Ez egy teljesen új élményt biztosít, de még egyáltalán nem kiforrott a dolog.

A Lenovo által frissen megvásárolt vállalat mérnökei jelenleg is gőzerővel munkálkodnak azon, hogy ezzel a képességgel a lehető legtöbb művelet elvégezhető legyen. Az Open Mic+ technológia egyébként oly módon képes mindenkor meghallani a környezetében elhangzó vezényszavakat, hogy folyamatosan hallgatózik – ahogy arra a neve is következtetni enged. A rendkívül alacsony fogyasztású hangfeldolgozó egységnek köszönhetően az „OK, Google Now” kifejezést követően a rendszer már rengeteg dologra rávehető, mindössze szavak, vagyis inkább parancsok diktálásával. És hogy mely eszközök támogatják a Touchless Controlt, tehát az érintésmentes vezérlést? Nos, ide csak olyan gépezetek sorolhatóak, amelyeken az Android 4.4 operációs rendszer fut, de közülük is csak a Moto X, valamint a Droid Ultra, a Droid MAXX, és a Droid Mini támogatott. Amennyiben ezeknek a készülékeknek a tulajdonosai ki szeretnék próbálni a legújabb lehetőséget is, frissíteniük kell a Google Play Store-ban található alkalmazást.

A telepítés után az értesítések olvasása is megoldott lesz néhány vezérszó kiadását követően. Az „OK, Google Now” után ehhez vagy azt a kifejezést kell használni, hogy „What's Up?” (Mi a helyzet?), vagy pedig a „Read Notifications” szöveget kell mondani. Ekkor a kijelzőn megjelenik az óra, és persze a lényeg, a függőben levő értesítések. De akkor sincs gond, ha nem tudunk ránézni a megjelenítőre, ugyanis fel is olvassa az értesítéseket a szerkezet – állítólag eléggé robothangja van még, és néhány kifejezés kifoghat rajta, de működik a dolog, és a jövőben várhatóan még jobb lesz. A Touchless Control már korábban, decemberben is egy nagyon hasznos lehetőséggel bővült, akkor a kódsorral lezárt kijelző felnyitását „tanulta meg”, így szép lassan szinte minden szükséges alapművelet végrehajtható már pár hangalapú utasítással.

Az új művelet egyelőre angol, spanyol és olasz nyelven tökéletes, a többi régióban még folyik a bétatesztje. Ezen az újításon felül persze csiszolgatták is a programot, javítottak néhány hibát, továbbá pontosítottak az érzékelésen is oly módon, hogy már gyorsabban el tudja majd dönteni az applikáció, hogy a szöveg végére ért-e a parancs kiadója, így minden eddiginél jobb lesz a válaszidő is.

A Motorola Touchless Control hamarosan rivális(oka)t is kaphat, elég csak a CES-en beharangozott ZTE Grand S II-re gondolni, aminél állítólag olyan teljes értékű hangvezérléssel készülnek, ami már hangfelismerésre is képes. Ez nagyon fontos annak érdekében, hogy csak a telefon tulajdonosa tudja használni ezt a lehetőséget, és ne lehessen vele visszaélni. Érdekes módon a Mobile World Congressen nem igazán lehetett ilyenről hallani, de mint tudjuk, ami késik, nem múlik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward