Már a tévé távirányítójával is vezérelhető a Chromecast

Az új funkciót egy nemrégiben kiadott firmware frissítés teszi elérhetővé.

Már a tévé távirányítójával is vezérelhető a Chromecast

Aki aktívan használja Chromecast-jét arra, hogy okostelefonjáról vagy táblájáról különböző tartalmakat továbbítson HD, illetve Full HD televíziójára, minden bizonnyal elgondolkodott már rajta, milyen jó lenne, ha a Chromecast mellé egy teljesen alap távirányító is járna. A tartalmak lejátszásának vezérléséhez minden egyes alkalommal a tábla vagy az okostelefon kijelzőjét kell nyomkodni, ami különösen akkor kényelmetlen, ha előtte a képernyőzárat is fel kell oldani.

Úgy tűnik, a problémára már van is egy frappáns megoldás. A legfrissebb firmware jóvoltából mostantól az adott televízió távirányítójáról is vezérelhető a különböző tartalmak lejátszása, azaz a stream elindítására és lejátszására egyaránt van mód. Az újítás használatához első körben telepíteni kell a 27946-os verziószámú frissítést – ezt az eszköz automatikusan el fogja végezni, ha bekapcsoljuk és internetkapcsolatot is biztosítunk neki. Ez persze még csak a történet egyik része, ugyanis a funkció felhőtlen használatához egy olyan televízióra is szükség lesz, amely rendelkezik HDMI CEC támogatással – HDMI 1.3-as vagy újabb HDMI port alapkövetelmény. Hogy meglévő televíziónk ilyen-e, az a gyártó hivatalos weboldaláról, vagy a mellékelt felhasználói kézikönyvből hamar kideríthető.

A szóban forgó firmware frissítés telepítését követően a lejátszás/megállítás funkció a legtöbb appal működni fog, beleérte a YouTube-ot, az HBO Go-t, az Allcast-et, az iPlayer-t, illetve néhány egyéb alkalmazást is. A siker csak azon múlik, rendelkezik-e az adott televízió HDMI CEC támogatással, vagy sem.

Az újításnak sokan fognak majd örülni, igaz, azokban a régiókban, ahol elérhető a Netflix, szomorúan tapasztalják majd a felhasználók, hogy annál az appnál éppen nem működik a lejátszás megállítása (Pause) funkció.

Mi egy gyors próba keretén belül kipróbáltuk két különböző Panasonic televízióval is, hogy működik-e az újítás, de egyiknél sem jártunk sikerrel, pedig mindkét modell rendelkezett HDMI CEC támogatással. Az egyiknél a rendszer automatikusan a HDMI potra kapcsolt Chromecast-re váltott, ahogy elindítottuk a YouTube videó streamelését, de a Play és Pause funkciók vezérlésére nem volt lehetőség.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward