Már a Micro LED panelek tömeggyártására készül a Samsung

A Micro LED révén válaszolhat a Samsung az LG OLED-es dominanciájára.

Már a Micro LED panelek tömeggyártására készül a Samsung

A Samsung nagyon sok pénz és energiát fektetett már a Micro LED technológia fejlesztésébe, és iparági pletykák szerint a vállalat egy újabb gigaberuházásra készül. Ezúttal már az lesz a cél, hogy megkezdődhessen a tömegtermelés.

Már két éve annak, hogy a Samsung először bemutatta a működő Micro LED paneljét, a The Wallt. Az a termék már el is érhető, de jelenleg olyan drága, hogy azt a csillagászati jelző sem fejezi ki megfelelően. És nagyon keveseknek adatik meg az a lehetőség, hogy ilyen képernyőt birtokolhassanak. De ez talán hamarosan megváltozik.

Galéria megnyitása

Az elmúlt időszakban a Samsung folyamatosan azon dolgozott a színfalak mögött, hogy megoldja a tömeggyártását a Micro LED technológiás megjelenítőknek, és az ETNews friss értesülései szerint a vállalat jó nyomon jár. Iparági forrásokra hivatkozva a lap arról számolt be a napokban, hogy a Samsung egy óriási befektetésre készül, aminek a célja a Micro LED gyártásának a felpörgetése lesz.

Már állítólag több partnerrel is tárgyal a Samsung arról, hogy a Micro LED technológia gyártásához szükséges berendezéseket beszerezze, illetve megalkossa. És folyamatos kapcsolatban áll olyan fejlesztőkkel, akik segíthetik a tömeggyártás kivitelezését megvalósítani. Ez teljesen új terep mindenki számára, eddig még senki nem próbálkozott ilyen megoldásoknak a nagy volumentű termelésével, szóval a Samsung nincs egyszerű helyzetben.

Az ETNews ennek ellenére már arról beszél, hogy 2020 első felében elkezdheti a Samsung felépíteni a gyártáshoz szükséges környezetet. A vállalat ágazati információk szerint vizsgálja, hogy a szükséges megoldások milyen teljesítményre és minőségre képesek. Valószínűleg a Micro LED gyártása nagyon sok kihívást rejt, amit a vállalatnak meg kell majd oldania a siker érdekében.

Galéria megnyitása

„Jelenleg arra várunk, hogy a Samsung Electronics meghozza a döntést a gyártás pontos mértékéről” – mondta az egyik érintett partner az ETNews számára. Szóval a vállalat valószínűleg azt még nem döntötte el, hogy az induláshoz milyen kapacitással készül. Ezt nem egyszerű meghatározni, mivel a vállalat egyáltalán nem tudhatja, hogy mekkora lehet a kezdeti kereslet a Micro LED iránt. Ez egy nagyon sok ismeretlenes képlet.

Állítólag a végső döntés meghozásával a Samsung szeretné kivárni a CES 2020 eseményt. Valószínűleg itt szeretné azt felmérni, hogy milyen esélyekkel indulhat majd a Micro LED, itt nagyon sok új fejlesztésre fény derülhet, ami meghatározó lehet a jövőre nézve. A CES után már jobban átláthatja majd a vállalat az igényeket, lehetőségeket.

Kezdetben persze arra nem érdemes számítani, hogy széles közönség számára elérhető áron lesz Micro LED televízió. Előre láthatólag még akkor is ultraprémium termékekbe fog ilyen panel kerülni, ha sikerül beindítani a terveknek megfelelően a tömeggyártást 2020 első felében.

Érdekes lesz látni, hogy milyen méretben kínálhatja majd a Samsung a Micro LED paneleket, hiszen itt a felbontás és a pixelméret kötöttsége miatt nem egyszerű a méret skálázása. Korábban egy 75 colos panellel már előrukkolt, ami mondhatni megfelel a csúcskategóriás televíziók méretének, de a felhasználók valószínűleg kisebb változatoknak is tudnának örülni, az viszont nem lesz egyszerű feladat a 4K UHD minőség megtartása mellett.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap