Már a héten megkapja a kézkövetést az Oculus Quest

Tovább okosodik az eddig is rendkívül mobilis eszköz.

Már a héten megkapja a kézkövetést az Oculus Quest

A májusban érkezett önálló VR szemüveg, az Oculus Quest egyértelműen a Facebook legfontosabb VR eszköze, megjelenése óta töretlen a népszerűsége, sokoldalúságának hála nem véletlen, hogy most fekete péntek alkalmából is slágertermékké vált több áruházban is.

Az Oculus Connecten bejelentett számtalan frissítés közül a Link már megérkezett, amivel opcionálisan PC-re is köthető a headset, így Oculus Riftként használható, ezzel pedig a PC-s játékokat is zavartalanul elérhetjük, ha a bétában támogatott videokártyával vagy kábellel rendelkezünk. Fontos, hogy jelenleg csak az RTX kártyákkal működik a funkció zavartalanul, de később az AMD és a régi GTX-ekkel sem lesz majd gond. Ennek köszönhetően például a Half-Life: Alyx futtatása is gyerekjáték lesz Questen.

A mai napon egy új blogbejegyzésben az Oculus leleplezte a szintén nagyon várt kézkövetés bétájának indulási dátumát. Ez alapján még a héten megkapjuk a V12-es frissítés részeként a funkciót, amit az Experience beállításokon belül tudunk majd aktiválni.

A tesztelés alatt álló funkció természetesen még nem lesz túl sok szoftver által támogatva. A beépített alkalmazásokon viszont remekül lehet majd használni, így például böngészésre, videó nézésre már nem is lesz szükség a kontrollerek használatára.

Az eddig is egyszerű játéktér beállítást, amit általában csak egyszer kell megcsinálni egy helyiségben (utána felismeri a környezetet), már a kezünk segítségével is meg tudjuk majd oldani, kontroller nélkül.

A funkció a menüsávon egy gombnyomással vagy egy érintéssel ki-be kapcsolható lesz és természetesen a fejlesztés nem fog megállni itt, folyamatosan fogják a pontosságot és a sebességet javítani.

A fejlesztők a jövő héten kapják meg az SDK-t, amivel ők maguk is belevághatnak kézkövetést támogató alkalmazások készítésébe. Ennek hála természetesen teljesítményveszteség nélkül lesznek képesek elérni az Oculus által lefejlesztett, mesterséges intelligenciával feltupírozott virtuális kezeket és fantáziájukra bízva kihasználni azt.

A kézkövetés nem fogja véglegesen helyettesíteni a kontrollereket, de bizonyos helyzetekben, főleg akkor, ha egy új felhasználó próbálja ki a szemüveget, nagy segítség lehet a prezentáló személynek. Az otthoni felhasználáson kívül az üzleti világban és az oktatásban is hasznos lesz, ha ennyire természetes módon tudnak majd például prezentációkban vagy egyéb dolgokban részt venni a felhasználók.

Jelenleg a kézkövetés a kontrollerrel együtt nem működik, tehát vagy az egyiket, vagy a másikat használjuk. Ez a fejlesztések későbbi szakaszában változhat is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap