Már a CES 2020 alkalmával bemutatkozik az AMD ZEN 3 architektúrája?

Erre utal egy dél-koreai lap beszámolója, hivatalosan azonban még nem lehet tudni, pontosan mit jelent be a vállalat a neves show alkalmával.

Már a CES 2020 alkalmával bemutatkozik az AMD ZEN 3 architektúrája?

Egy neves tajvani újságban érdekes információk jelentek meg, amelyekből kiderül, már a CES 2020 alkalmával bemutatkozhatnak az AMD ZEN 3 architektúra köré épülő termékei, amelyek a szerverpiacot és a klienspiacot veszik célba. Ez persze még nem egy igazi rajt lesz, csak formális bemutató, amelynek köszönhetően képet kaphatunk azzal kapcsolatban, nagyjából mire számíthatunk az új termékek esetében.

Galéria megnyitásaLényegében három olyan kulcsfontosságú processzorsorozatról hull majd le a lepel, amelyek meghatározó szerepet tölthetnek be a piacon. A Rome lapkára támaszkodó EPYC processzorok helyét a Milan alapú egységek váltják, de ez a lapka a HEDT szegmensbe is leszivárog a szokásos korlátozásokkal, ahol a Genesis Peak sorozatot alkothatja és a negyedik generációs RYZEN Threadripper processzorok alapját képezheti.

A klienspiacra két új fejlesztés érkezik: a klasszikus processzorok térfelén a Vermeer váltja le az éppen forgalomban lévő Matisse alapú megoldásokat; az APU egységek frontján pedig a Renoir léphet a Picasso helyére. A Vermeer esetében megmarad a Matisse-nél megszokott chipletes felépítés, viszont a ZEN 2 architektúra helyét a ZEN 3 veszi át, amely a korábbi hírek szerint 15-17% körüli gyorsulást hozhat mindennel együtt.

A Renoir APU egységek a korábbi ZEN+ architektúrát, ami a Picasso APU egységeknél (is) használatban volt, végre ZEN 2 architektúrára cserélik, az iGPU azonban VEGA szintű marad, de a kijelző-vezérlőt, illetve a multimédiás motorokat már a NAVI architektúra adja, vagyis ezen a téren is lesz javulás.

Galéria megnyitása

A Milan, a Genesis Peak, illetve a Vermeer kódnevet viselő fejlesztések esetében közös tulajdonság, hogy mindannyian a legújabb, N7+ gyártástechnológiával készülnek, vagyis a 7 nm-es csíkszélességet EUV levilágítás is kiegészíti, igaz, ezt csak néhány lapkarétegnél vetik be, de a gyártás így is hatékonyabb és gyorsabb lehet. A CES 2020 alkalmával Dr. Lisa Su egy hosszabb előadás keretén belül mutathatja be az újdonságokat, a közvetítést pedig itt lehet majd megtekinteni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap