Már a CD Projekt Red lett Európa második legnagyobb videójátékos cége

Kitaláljátok, melyik vállalat előzi meg egyedül a kontinensen?

Már a CD Projekt Red lett Európa második legnagyobb videójátékos cége

Piaci értékét tekintve mára a CD Projekt Red lett Európa második legnagyobb, videójátékokkal foglalkozó vállalata. Egyedül egy cég előzi meg a kontinensen, mégpedig a Ubisoft, aminek ugyan hiába vannak stúdiói szerte a világon, a központja mégiscsak Párizsban van bejelentve.

Ez a számok tekintetében azt jelenti, hogy a CD Projekt Red megütötte a 8 milliárd dolláros piaci értéket, ami alapvetően három dolognak köszönhető:

  • megjelent és hatalmas sikert aratott a Netflixen futó The Witcher sorozat...
  • ...és ennek kapcsán 500%-kal megugrottak a játék értékesítési számai....
  • ...és ezzel párhuzamosan megjelent Nintendo Switch-re is a The Witcher 3.

A Ubisoft piaci értéke 9,6 milliárd dollár, és elsőre hihetetlennek hangzik, hogy a két vállalat között jelenleg ilyen "kicsi" a különbség, hiszen a Ubisoft rendszeresen jelentkezik a különböző AAA-kategóriás sorozatainak új részeivel, míg a CD Projekt Red csak néhány évente ad ki egy-egy játékot.

A fenti adatokkal kapcsolatban még azt is érdemes megjegyezni, hogy a több mint 500%-os emelkedés csak a The Witcher 3 dobozos verzióira vonatkozik, szóval nem tudjuk, hogy a digitális értékesítések területén mennyivel teljesített jobban az anyag a sorozat megjelenése után, de gyaníthatóan eléggé jelentősen.

Ezzel párhuzamosan pedig arról sem szabad elfeledkezni, hogy az Andrzej Sapkowski által jegyzett regények népszerűsége is 562%-kal ugrott meg az Egyesült Államokban a sorozatot követően, ami aztán gyaníthatóan visszahathatott a játékok értékesítésére is. Kijelenthető tehát, hogy a világ jelenleg eléggé The Witcher-lázban ég.

Aki mostanában vágna bele a The Witcher 3-ba a Nintendo Switch-en, fontos emlékezni rá, hogy a fejlesztők bejelentették, hogy a mentési fájlok átmenthetők lesznek PC-ről Switch-re. Sajnos ez a lehetőség viszont nem lesz elérhető a PC és egyéb konzolok között, a CD Projekt Red ugyanis kijelentette, hogy ott erre nem igazán mutatkozott igény (hiszen mindegyik változat régóta elérhető), így ezt a funkciót kifejezetten a Switch-hez készítették.

A CD Projekt Red tehát szárnyal, még úgy is, hogy a sokak által várt Cyberpunk 2077 megjelenését eltolták tavaszról őszre. És ugyan reménykedünk benne, hogy nem lesz ilyen, de azért azt sem zárhatjuk, hogy még tovább fog késni, habár ezt vélhetően szeretné elkerülni a vállalat, hiszen akkor már ráfutnának az új konzolok megjelenésére.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap