Már a Burnout készítői is Star Wars-játékokon dolgoznak

A Criterion saját játékának fejlesztését lelőtték, egy ideig a Star Wars-játékokkal lesznek elfoglalva.

Már a Burnout készítői is Star Wars-játékokon dolgoznak

Szegény Criterion, látott már szebb napokat. A fejlesztő leginkább a PlayStation 2-es korszakban tudott nagy sikereket aratni a kiváló Burnout-sorozattal, azonban ennek vége szakadt, és az Electronic Arts később átállította őket a Need for Speed-szériára. Mivel a Need for Speed feltámasztása igazából sosem jött be, a Criterion azóta vegetál, számos régi tag elhagyta a csapatot.

Ezután 2014-ben elkezdett dolgozni a stúdió egy teljesen új, saját játékon, ami tulajdonképpen egy FPS-nézetes versenyjáték lett volna. Ebben olyan járművek szerepeltek, mint az ATV-k, a helikopterek, repülők, jet-skik, de még ejtőernyőzni is kellett volna benne. Akkor a készítők elmondása szerint ez lett volna a legnagyobb anyag, amin a Criterion valaha dolgozott.

Mivel azonban azóta sem hallottunk róla semmit, sejthető volt, hogy valami baj lehet a háttérben. És tényleg: az Electronic Arts ma bejelentette, hogy a Criterion nem foglalkozik többet a fentebb említett játék fejlesztésével, helyette a kiadó különböző Star Wars-játékainak fejlesztésébe segít majd be.

A Criterion egy ideje már egyébként is segítséget nyújtott az Electronic Arts különböző anyagainak elkészítéséhez, így bedolgoztak többek között a Battlefield Hardline-ba és a Battlefrontba is. Jelenleg az biztos, hogy dolgoznak majd a Battlefront folytatásán és a Battlefront VR-on is.

"Habár a Criterion tovább állt a korábbi projektjeitől, és jelenleg nem fejleszt egyetlen saját játékot sem, azért a háttérben továbbra is kísérleteznek új ötletekkel, hogy előbb-utóbb egy teljesen új címet készíthessenek az Electronic Arts számára" - nyilatkozta a kiadó egy képviselője.

Emlékeztetőül, itt a Criterion extrémsportos játékának 2014-es videója:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward