Már a 600-as sorozatú AMD lapkakészletekről is pletykálnak

Az új sorozat első képviselői még idén, az év második felében bemutatkozhatnak.

Már a 600-as sorozatú AMD lapkakészletekről is pletykálnak

Az AMD térfelén sajnos még az 500-as sorozatú lapkakészletekből álló flotta sem teljes, hiszen az A520-as, illetve a B550-es megoldások sorozatgyártása nem az elmúlt év végén, hanem csak ennek az évnek az elején kezdődik meg, vagyis még hónapokat kell várnunk a kész termékek piacra kerüléséig. Ennek ellenére máris a 600-as sorozatú lapkakészletekről pletykálnak az iparági források, amelyek szerint az következő generációs lapkakészletek még az év vége előtt megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban.

A DigiTimes szerint a 600-as sorozatú lapkakészleteket is az ASMedia tervezi és gyártja, csak úgy, ahogy az 500-as sorozat két tagját, az azonban egyelőre nem világos, hogy a felsőkategóriás X670-es lapkakészletre is vonatkozik-e ez a megállapítás, vagy csak az A620-as és a B650-es megoldásokra. Az új alaplapok várhatóan a ZEN 3 architektúra köré épülő asztali processzorokkal egy időben, valamikor az év második felében rajtolhatnak el. A Vermeer kódnévre keresztelt megoldásokhoz készített lapkakészletekkel kapcsolatban egyelőre semmi konkrét információ nem érkezett.

Ezzel egy időben arról is szó esett, hogy az ASMedia USB 3.2 Gen 2x2 vezérlőchipjeiből hamarosan többre lesz igény a piacon. Hogy miért? Mert az Intel aktuális vezérlőinél egyelőre még csak USB 3.2 Gen2 sebesség elérésére van mód, ami 10 Gbps-os adatátviteli-sávszélesség plafont eredményez, míg az ASMedia USB 3.2 Gen 2x2 chipjei már kétszer nagyobb, 20 Gbps-os tempó elérésére is képesek.

A DigiTimes szerint az Amerikai Egyesült Államok és Kína között zajló kereskedelmi háború miatt egyes megrendelők az ASMedia hídchipjei, illetve USB 3.2-es vezérlőlapkái felé fordulnak inkább a korábbi megoldások helyett a szerverpiacon, így a vállalat az elkövetkező három év folyamán fokozatos árbevétel-növekedésre számíthat. Ezzel egy időben már az USB 4-es támogatással rendelkező vezérlők is készülnek a vállalatnál, amelyek még idén kereskedelmi forgalomba kerülhetnek.

Hogy az AMD új lapkakészletei mellé mely vezérlőket társítja a vállalat a fentiek közül? Idővel mindenképpen kiderül. Mint ahogy az is, pontosan mikor érkeznek az új alaplapok.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap