Már 900 millió iPhone van forgalomban

Már 900 millió iPhone van forgalomban

Az Apple számára nem alakult a legkedvezőbben 2018 utolsó negyedéve, a várnál gyengébb eredményt produkált, és 15%-kal csökkent az iPhone-ból származó bevétele az egy évvel korábbihoz képest, de örömmel számolt be arról a cég, hogy rekord magasságba ért a használatban levő okostelefonjainak a „népessége”. Tavaly decemberben átlépte a 900 milliós lélektani határt az aktív iPhone-ok száma.

Érdekes módon egyébként az Apple eddig nem igazán beszélt arról, hogy pontosan mennyi okostelefonja van használatban, de persze azt biztosan lehetett tudni, hogy ez a szám nagyon magas lehet. Arra viszont valószínűleg kevesen gondoltak, hogy ennyire sok iPhone van aktív használatban. Persze ebbe az összesítésbe a sok éves modellek is ugyanúgy beleszámítanak, mint az újonnan hadrendbe állók. (Lényegében csak a Samsung és a Galaxy modellek tábora lehet népesebb, de arról ilyen információval nem rendelkezünk.)

Galéria megnyitása

Az Apple illetékese elmondta, hogy mostantól az aktív iPhone-okra vonatkozó adatot bizonyos időközönként rendszeresen frissíteni fogja a vállalat, szóval lehet majd követni, hogyan alakul ez a mutató. Jobb híján ennyi marad azoknak, akik szeretik a statisztikai adatokat nézni, hiszen az Apple az okostelefonokkal (és más eszközökkel) kapcsolatos hivatalos eladási adatokat a legutóbbi pénzügyi negyedévtől kezdve nem közli.

A cupertinói alakulat azt egyébként eddig is elmondta, hogy mennyi aktív eszköze van összesen a világon, és ez a szám 2018-ban folyamatosan nőt. A tavalyi év elején publikált 1,3 milliárd után, a decembert követően már 1,4 milliárd darab eszközről beszélhet az Apple. És ha az aktuális tendencia folytatódik, akkor könnyen lehet, hogy 2020-ra a használatban levő készülékeknek a száma elérheti akár az 1,6 milliárdos mérföldkövet is, az iPhone-ok pedig magukban átléphetik az egymilliárdos értéket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap