Már 900 millió eszközön használnak Windows 10 operációs rendszert

A Windows 10 szépen menetel a 2015-ben kitűzött cél felé.

Már 900 millió eszközön használnak Windows 10 operációs rendszert

A Microsoft a Windows 10 rajtját követően minél előbb szerette volna elérni, hogy az új operációs rendszert egymilliárd eszközön használják világszerte: eredetileg 2018 közepére kellett volna összejönnie ennek a mennyiségnek, ám már 2016 folyamán látszott, hogy erre szinte semmi esély. A Windows 10 persze közben csendben egyre több és több eszközre került fel, így 2018 szeptemberében már 700 millió, míg 2019 márciusában 800 millió, májusban pedig már 825 millió eszközön használták.

Az új Microsoft by the Numbers összefoglalóból kiderül, hogy május és szeptember között igen komoly mértékben nőtt a Windows 10 operációs rendszert használó eszközök száma, így sikerült átlépni a 900 milliós szintet, azaz már nincs messze az oly régóta várt egymilliárdos szint sem.

Galéria megnyitása

Noha a növekedést tempója igen figyelemreméltónak tűnik, az egyelőre rejtély, pontosan milyen eszközökből áll össze ez a mennyiség – nincs kizárva, hogy a virtuális gépeket is beleszámolják, márpedig azok nem igazán tekinthetőek különálló eszközként. Ugyanakkor az sem meglepő, hogy a Windows 10 egyre inkább teret hódít magának, ugyanis a Microsoft már régóta figyelmezteti a felhasználókat, a Windows 7 kiterjesztett támogatási időszaka 2020 januárjában lejár, így onnantól kezdve biztonsági frissítések sem érkeznek a korosodó operációs rendszerhez, tehát érdemes valami modernebbre áttérni, és ez rendszerint a Windows 10.

Hogy mikor sikerül elérni az egymilliárdos szintet? Amennyiben a tempó kitart, akkor a következő év elején mindenképpen lehet rá esély, de még azt sem zárhatjuk ki, hogy még idén sikerül a bravúr, ha elég sokan váltanak Windows 7-ről Windows 10-re.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap