Már 800 milliónál is több eszközön fut Windows 10

A jelek szerint egyre nagyobb tempóban terjeszkedik a Windows 10, így 1-2 éven belül az 1 milliárdos álomhatárt is átlépheti a Windows 10 alapú eszközök száma.

Már 800 milliónál is több eszközön fut Windows 10

A tavaly szeptemberi adatok szerint a Windows 10 akkoriban már átlépte a 700 milliós határt, vagyis a Microsoft legmodernebb operációs rendszerét ennyi eszközre telepítették. Ez ugyan még messze van a Microsoft által megcélzott egymilliárdos határtól, de kétségtelen tény, hogy a 2015-ös megjelenés óta egyre csak növekszik a Windows 10-es operációs rendszert használó eszközök száma, igaz, nem akkora mértékben, ahogy korábban várták.

Úgy tűnik, azóta kissé felpörögtek az események, ugyanis míg a 600 milliós és a 700 milliós szint átugrása között nagyjából 10 hónap telt el, addig a 700 milliós szintről már sokkal gyorsabban, mindössze 6 hónap alatt ért el a Windows 10 az újabb mérföldkőhöz, a 800 millióhoz. Jelenleg tehát 800 milliónál is több eszközön fut Windows 10, ami igen tekintélyes érték. Amennyiben a növekedés ebben a tempóban folytatódik tovább, valamikor 2020 folyamán sikerülhet átlépni az egymilliárdos szintet is, így egy nagy álma teljesülhetne a Microsoft vezetésének.

Galéria megnyitása

Persze a Windows 10 népszerűségének növekedése nem is túl meglepő, hiszen a korábbi platformok szépen lassan nyugdíjba vonulnak, így sokan kényszerből váltanak Windows 10-re, ha Windows mellett akarnak maradni. A modern hardverek támogatása hivatalosan többnyire csak Windows 10 mellett megoldott – illetve DirectX 12 is csak Windows 10 alatt van –, ami újabb érv a váltás mellett, így összességében érthető, hogy a Windows 10 alapú konfigurációk és eszközök száma egyre csak emelkedik.

A 800 milliós mérföldkő mellett a vállalat arról is beszélt, hogy napi szinten 6,5 billió jelet analizálnak annak érdekében, hogy azonosíthassák a veszélyeket és megvédhessék a felhasználókat. Az is érdekes adat, hogy Cortana, a vállalat digitális személyi asszisztense a megjelenése óta nem kevesebb, mint 18 milliárd felhasználói kérdést válaszolt meg. És talán azt is érdemes megemlíteni, hogy a vállalat tavaly 1,4 milliárd dollárnyi értékben adományozott szolgáltatásokat és szoftvert, amelyekkel a nonprofit szervezeteket segítették a szükséges készségek és technológiák elérésében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap