Shop menü

MÁJUS VÉGÉRE, DE ELKÉSZÜLT A SONY A STATE OF PLAY KÖZVETÍTÉSÉVEL

Több új játékbejelentést is kaptunk.
Török Roland
Török Roland
Május végére, de elkészült a Sony a State of Play közvetítésével

Május utolsó napjára sikerült a Sony-nak összehoznia az aktuális State of Play videós közvetítést, amire elég sok PlayStation rajongó várt már. Már a videó elején kiírta a Sony, hogy a most következő játékokhoz, legyen az PC vagy konzol, muszáj lesz PSN fiókkal rendelkeznünk, ez a kis figyelmeztetés természetesen a Helldivers 2 botrány miatt alakult így. 

Az első videó a Firewalk stúdió Concord című játékáról szól, ami nem csak PS5-re, de PC-re is készül. A látványos cinematic trailer egészen jól meghozza a játékos kedvét a címhez.  

5v5 hero shooter játékról lesz szó, ahol Freegunners nevű karaktereket fogunk tudni irányítani. A játék augusztus 23-án fog útjára indulni PC-n és PS5 gépeken. 

A következő videó a God of War Ragnaröck PC-s változatát hivatott bemutatni, tehát egyértelműen folytatódik a trend, miszerint a Microsofthoz hasonlóan a Sony is valódi platformként kezdte el a PC-t figyelni. 

A harmadik cím már az ázsiai kultúra felé viszi el a figyelmet, méghozzá az 1997-ben útjára indult Dynasty Warriors sorozat eredettörténete felé. A Dynasty Warriors Origins 2025-ben fog megjelenni. 

A cuki és szép látványvilággal megáldott platformer kaland egy fokkal békésebb címnek tűnik, ez lesz az ősszel tesztfázisba lépő Infinity Nikki. 

2025-ben PS5-re tart a soulslike játéknak tűnő Ballad of Antara is. 

A kicsit hányatott sorsú VR szemüveg jelentős akciót kapott, illetve több PS VR2 játék is bekerült a PlayStation Plus Extra vagy afölötti előfizetésbe, ami amúgy régóta várt lépés volt a Sony-tól.  

Az első VR videó viszont az eseményen a Behemoth játéké lett, amit elég sokan várnak a Skydance VR-ban tapasztalt szakértőitől. A játékmenet látszólag sokat merít a Might and Magic: Dark Messiah játékból is, természetesen VR-ra optimalizálva. Megjelenési dátumot nem kapott. 

A Survios Alian játéka is videóval jelentkezett, úgy tűnik, hogy az Alian Isolation féle túlélési élményben lehet majd részünk még idén. 

PS5 videó érkezett a Marvel Rivalshoz is. 

A Where Winds Meet szintén egy soulslike játéknak tűnik, így akik szeretik a stílust, biztosan elégedettek már most az eseménnyel. Megjelenési dátumot viszont nem kapott. 

Tipikus horrorsztorinak tűnik az Until Dawn, a trailer alapján lesz mitől tartania a játékosnak. A játék PS5-re és PC-re érkezik még idén. 

A Path of Exile 2 folytatja a korábbi játék hagyományait, Diablo alternatívaként pedig sokaknak lehet majd jó hír a PS5 megjelenés. A korai hozzáférés 2024 végén lesz esedékes. 

Van pár videojátékos világ, ahova nem mennék el soha, a Silent Hill 2 trailer pedig csak megerősít abban, hogy a helyén kezelem a listám. A játék október 8-án érkezik majd meg. 

A Monster Hunter sorozat is folytatódik, a Wilds alcímen futó új rész pedig változatos élővilágot és szörnyeket ígér nekünk. A játék láthatóan nagy fejlődésen ment keresztül a World rész óta, ezúttal az időjárásnak is hatalmas szerepe lehet majd a harcokban. A játék 2025-ben fog majd megjelenni. 

Végre új játékot hoz az Asobi is, visszatér a sokak által szeretett Astro Bot sorozat, folytatva a DualSense kontrollerek maximális kihasználását. A játék szeptember 6-án fog majd megjelenni. 

Ennyi lett volna a Days of Play, ami tartogatott pár érdekes és várt bejelentést is, ám mégis viszonylag rövidre sikerült.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére