Shop menü

MAJDNEM LELŐTTÉK A VAMPIRE: THE MASQUERADE - BLOODLINES 2 FEJLESZTÉSÉT

Nem sokon múlt az év elején, hogy a projekt túlélje.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Majdnem lelőtték a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 fejlesztését

Újabb érdekességek derültek ki a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 fejlesztésével kapcsolatban, ami eddig sem volt éppen egy egyszerű menet, pedig a rajongók nagyon várják.

A Troika által készített 2004-es klasszikus folytatását 2019-ben jelentették be PC-re és konzolokra, a megjelenés dátumát pedig 2020-ra tűzték ki. Kiderült ráadásul, hogy az eredeti játék írója, a Troika-veterán Brian Mitsoda visszatér vezető íróként, a fejlesztési feladatokat pedig a Hardsuit Labs végzi.

Az eseményekről mi is rendszeresen beszámoltunk, amik aztán innen lejtmenetbe kerültek. Leszerződtették a szintén legendás Chris Avellone-t, aki a narratívában segített, azonban a személye körül kirobbant botrányok miatt később megszakították vele a kapcsolatot.

Ezt követően ismeretlen okokból egy alapos stúdióátalakítás következett a Hardsuit Labsnál, aminek keretében kirúgták Brian Mitsodát és a kreatív igazgató Ka'ai Cluney-t.

A rajongók innentől aztán már kezdhettek aggódni, teljesen jogosan. A megjelenés dátumát eltolták 2021-re, aztán következett az, amire az előbbiek után számítani lehetett: a kiadó Paradox levette a fejlesztésről a Hardsuit Labsot és a megjelenési dátumot törölték további értesítésig, az előrendeléseket is leállították.

A Paradox ügyvezetője, Fredrik Wester most arról beszélt, hogy az év elején majdnem le is lőtték az egész projektet, miután a Hardsuit Labs kikerült a képből. "Nagyon alaposan megvizsgáltuk a helyzetet, és fel voltunk rá készülve, hogy leállítsuk az egészet. Ezt követően azonban érkezett egy ajánlat, ami elég meggyőző volt ahhoz, hogy folytassuk" - mondta Wester.

Az viszont azóta sem derült ki, hogy pontosan ki vette át a fejlesztést, Wester csak annyit mondott, hogy egy "nagyon tehetséges és köztiszteletben álló csapat", akik korábban már "több játékot is leszállítottak".

Arra a kérdésre, hogy a Bloodlines 2 után továbbra is tervez-e pénzt fektetni a Paradox a szerepjátékos műfajba, Wester azt mondta, hogy először kivárja, hogyan fog teljesíteni a játék. Azt viszont egyértelműnek tartja, hogy nagy az igény a jó minőségű anyagokra a műfajban, így semmit nem szeretne kizárni, de előtte mindenképp meg szeretné nézni, hogyan fogadja a közönség a Bloodlines 2-t.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére