Majdnem ilyen lett a Galaxy Note10

Majdnem ilyen lett a Galaxy Note10

A Samsung egy ideig olyan terveket is dédelgetett, hogy fizikai gomboktól teljesen mentesen érkezett volna a Galaxy Note10, de már biztos, hogy ez a projekt most meghiúsult. Azonban nem lenne meglepő, ha a jövőben megfelelően megvalósítaná azt a dizájnt a vállalat, amit ezúttal inkább visszavont.

Az Ice universe Twitter-csatornán megjelent információ szerint a Samsung az átlagosnál extrémebb dizájnban is gondolkodott, amikor a Galaxy Note10-et tervezte, de a vállalat nem volt eléggé bevállalós ahhoz, hogy a terveit megvalósítsa. Vagy szimplán nem érezték úgy, hogy a kiváltásra szánt eljárások megfelelnek a célnak. Állítólag Project R6 címszó alatt egy olyan szerkezeten dolgoztak a tervezők, amin egyáltalán nem lett volna gomb. De végül a Galaxy Note10 ugyanúgy megkapta a nagyjából elmaradhatatlan bekapcsoló és hangerő gombokat, mint szinte az összes mobil.

Galéria megnyitása
Így nézett volna ki a Galaxy Note10 gombok nélkül, még vékonyabb kávával

A Samsung egyébként nem elsőként jelentett volna be ilyen megoldást, ha végig viszi a Project R6 kialakítását. Viszont kereskedelmi forgalomba más elsőként állíthatott volna ilyen szerkezetet. A Vivo korábban beszámolt arról, hogy teljesen gombtalan készüléket hozott létre Apex néven, de ezt nem lehet kapni, a Meizu a Zero kísérleti prototípussal pedig már ennél is tovább ment, és olyan gépet alkotott, amin nemcsak gombok, hanem még csatlakozók sincsenek, csak mikrofon rések. De a Meizu Zero sem fog a boltokba kerülni, bár eredetileg úgy harangozta ezt be a kínai alakulat, hogy gyártásba kerülhet.

Ezúttal tehát a gombtalan Galaxy Note nem jöhetett létre, viszont a jelek szerint a Samsungban erősen érlelődik egy ilyen kialakításnak a gondolata. Szóval egyáltalán nem lennénk meglepve, ha egyszer létre jönne a fizikai kezelőszerveket teljesen nélkülöző Galaxy. Azt viszont már nem mernénk kijelenteni, hogy biztosan csúcsmodellben fog ez először megvalósulni, hiszen a Samsung az idei évtől egyre több technológiai újítást igyekszik eljuttatni az alsóbb árszegmensekbe a Galaxy A-széria révén. (Ráadásul az „R” betűt a Galaxy A modellek fejlesztési stádiumában sűrűn alkalmazza, így itt már fel is fedezhető némi párhuzam a Project R6 azonosítóval.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap