Majdnem a teljes Kaby Lake CPU generációt nyugdíjazza az Intel

Az új processzorok egy része az IoT szegmensben még elérhető marad egy ideig, a többiek azonban rövidesen elbúcsúznak.

Majdnem a teljes Kaby Lake CPU generációt nyugdíjazza az Intel

Az Intel fontos lépést jelentett be, amelynek értelmében az asztali Kaby Lake processzorok többsége nyugdíjba vonul az elkövetkező hónapok során, valamint a még forgalomban lévő Skylake asztali processzorok is eltűnhetnek a kínálatból. A megrendelőknek persze bőven lesz idejük felkészülni a változásra, ahogy azt megszokhattuk, hiszen az érintett processzorok még több hónapig rendelhetőek lesznek.

Galéria megnyitása

A Kaby Lake család tagjai 2017 elején mutatkoztak be, így lassan három éve kaphatóak kereskedelmi forgalomban. A processzorok már teljesítették küldetésüket, így helyüket az újabb generációk tagjai veszik át a piacon, ami az Intel számára különösen jó hír, hiszen a régi processzorok gyártásának megszűnésével jelentős gyártókapacitás szabadulhat fel a 14 nm-es gyártósorokon, amelyek egy ideje megint túlterheltek egy kissé, hiszen újabb processzorok gyártásával kell megbirkózniuk.

Az Intel bejelentése szerint a Kaby Lake-S alapú asztali processzorok többségét 2020. április 24-ig rendelhetik az érdeklődő partnerek, a rendeléseket pedig 2020. október 9-ig teljesítik. Érdekesség, hogy egyes Kaby Lake és Skylake processzorok átkerülnek az IoT részlegbe, így egy picit tovább elérhetőek maradnak a megrendelők számára, ami valószínűleg azért alakult így, mert néhány PC gyártó még nagyobb raktárkészletekkel rendelkezhet, amelyektől meg kell szabadulniuk.

Galéria megnyitása

A fentebb említett Kaby Lake modellekkel együtt a még forgalomban lévő 6. generációs Core processzorok, azaz a Skylake sorozat tagjai is nyugdíjba kerülnek. A 2016 folyamán piacra dobott Skylake generáció tagjainak többsége már egy ideje kivonult a piacon, azok a modellek viszont, amelyek valamely oknál fogva még mindig kaphatóak voltak, már csak 2020. április 24-ig rendelhetőek, az utolsó szállítmányok pedig 2020. október 9-én érhetnek célba.

Galéria megnyitása

A Kaby Lake és a Skylake sorozat nyugdíjazásával felszabaduló 14 nm-es gyártókapacitást a modernebb processzorok gyártására fordíthatja az Intel, ami segít a termékek elérhetőségének javításában, ami mind a gyártó, mind pedig a vásárlók számára pozitívum. Főleg, hogy hamarosan egy újabb család mutatkozhat be 14 nm-es alapokon, ez pedig nem más, mint a Comet Lake, amely már 10 processzormagig „skálázódik”.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap