Magyar startup nyújt videós konzultálási lehetőséget háziorvosoknak

Egy hazai cég ingyenesen elérhetővé tette fejlesztését, hogy ezzel könnyítse az egészségügyi dolgozók és a betegek helyzetét.

Magyar startup nyújt videós konzultálási lehetőséget háziorvosoknak

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet az egészségügyet minden szempontból terhel, és az alapellátó háziorvosokat pedig különösen érzékenyen érinti, mert amennyiben a páciens nem eléggé óvatos, és nem megfelelően jár el, könnyen átadhatja a betegséget. Egy hazai startup viszont lehetőséget nyújt arra, hogy akár távolról is beszélhessen egy páciens a háziorvosával, és így mindenki biztonságban van.

Azt egyszerűen fel lehet ismerni, hogy a háziorvosokkal a mostani körülmények között a legegyszerűbben és legbiztonságosabban telefonon lehet konzultálni, viszont ez sokszor eléggé korlátolt lehetőségeket nyújt. Ezért is hozta létre a magyar MediCall névre hallgató startup a saját platformját a Háziorvosok Online Szervezetével együttműködve erre a célra.

A MediCall már nagy tapasztalattal rendelkezik, hosszú ideje működik a szolgáltatása. Most pedig a koronavírus-járvány idején egy elképesztően hasznos eszköz lehet, és sokak érdeklődését keltheti fel. A startup által létrehozott platform egyszerre működik online és telefonos közegben is. És bár eredendően nem lenne díjmentesen használható, most úgy döntöttek a fejlesztők, hogy változtatnak ezen. A járvány idejére ingyenesen elérhetővé tették a szolgáltatásokat.

Galéria megnyitása

A háziorvosok most térítésmentesen alkalmazhatják a MediCall-t, amihez mindössze egy regisztrációt kell megejteni. A cég minden jelentkező háziorvos számára létrehozza a rendszerében a profilt, és ezt követően indulhat is a teljesen biztonságos, távolról történő rendelés. Az orvosok tetszés szerint alakíthatják az online rendelési idejűket, amit érdemes körültekintően megszabni, és amikor már ez is kész, onnantól a páciensek tudnak saját időpontokat foglalni.

A rendszer a betegjogok érvényesülése mellett működik, és sok jó lehetőségről gondoskodik. Ezen keresztül a betegek megoszthatnak korábbi leleteket az orvosukkal, ha az nem áll rendelkezésükre, és más dokumentumokat is pillanatok alatt lehet küldeni. A MediCall megoldása kényelmesen használható személyi számítógépről vagy akár okostelefonról is. És úgy látja a startup, hogy nagyon sok orvosnak sikerült felkeltenie az érdeklődését, ami mindenképpen örömteli.

Elmondta a cég, hogy csak mióta a múlt hét végén elindították az ingyenes lehetőséget, 30 háziorvosnak a profilját sikerült létrehozni, és még többen vannak, akiknél folyamatban van a regisztráció. A MediCall azt nem mondta el, hogy mennyi időt kell várni a profil létrehozására, de valószínűleg mindent megtesznek azért a szakemberek, hogy ez minél gördülékenyebben menjen. És a belépő orvosok hamar otthon érezhetik majd magukat a rendszerben, mert nagyon intuitív, könnyen kezelhető a felület.

Galéria megnyitása

A MediCall külön kiemelte, hogy videós konzultációt is folytathatnak majd az orvosok és a páciensek, ezáltal még személyesebb lehet a légkör, annak ellenére, hogy ki sem kell a betegnek mozdulnia otthonról. Persze amennyiben a háziorvos úgy látja jónak, akkor személyesen is berendelheti az érintetteket, hiszen távolról számos problémát nem lehet orvosolni, és ezzel minden bizonnyal a MediCall felhasználói is tisztában vannak.

A MediCall honlapján minden szükséges információt meg lehet találni a szolgáltatással kapcsolatosan. Saját felületen vannak összefoglalva, hogy hol lehet igénybe venni jelenleg a háziorvosoknál a szolgáltatást, és itt oldható meg az időpont kérése is – a lista remélhetőleg folyamatosan bővülni fog. A jelentkezni kívánó háziorvosok számára is külön aloldal van, és a szakorvosok, magánintézetek is kaptak egy lapot a MediCall honalpján.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap