M.2 formátumú 5G-s modul, Intel modemmel

A Fibocom és az Intel az M.2-es modul mellett Thunderbolt 3 portra kapcsolódó külső 5G modemet is bemutatott.

M.2 formátumú 5G-s modul, Intel modemmel

Az idei MWC már lassan a végéhez közeledik, hiszen holnap lesz az utolsó nap, amikor még körbe lehet sétálni a standok között. A gyártók ennek megfelelően már bőven el is durrogtatták puskaporuk többségét, de azért akadnak még érdekességek a bejelentések között – remek példa erre a Fibocom két terméke.

A Fibocom – teljes nevén Fibocom Wireless – egy vezeték nélküli modulokkal és kommunikációs megoldásokkal foglalkozó vállalat, amely már elnyert némi befektetést az Intel Capitaltól, éppen ezért a két cég között partnerkapcsolat is húzódik. A felek az MWC 2019 alkalmával egyebek mellett bemutattak egy speciális 5G-s modemet, ami M.2-es bővítőhelyre illeszkedik és az FG100 típusjelzést viseli. Az újdonság fedélzetén az Intel legmodernebb, XMM 8160-as típusjelzésű 5G modemje dolgozik, ám ez a verzió majd csak 2020 folyamán jelenik meg kereskedelmi forgalomban, addig az LTE verzióval kell beérniük a megrendelőknek, ami az Intel XMM 7560-as modemje köré épül.

Az 5G-s variáns a 6 GHz alatti frekvenciatartományban saját belső antennáit használhatja, ám a milliméteres hullámhosszú tartományban (mmWave) már külső antennákat kell hozzá kapcsolni. Előbbi sávban akár 4 Gbps-os, míg utóbbiban akár 6 Gbps-os sávszélesség elérésére is képes lesz. Az eszköz elsősorban az 5G Gatewayekben kap helyet, ahol az 5G-s változat már PCI Express 4.0-s szabványt használ a rendszerrel történő kommunikációra. Az 5G kapcsolatot kínáló M.2-es modem alacsony késleltetéssel és nagy sávszélességgel szolgálja ki a különböző eszközöket, így a felek szerint egyebek mellett a Virtuális Valóság (VR) és a Kiterjesztett Valóság (AR) igényeinek is meg fog felelni.

Az Intel és a Fibocom Wireless az M.2-es modem mellett egy másik speciális újdonságot, egy Thunderbolt 3-as porttal ellátott külső 5G-s modemet is bemutatott, ami elsősorban a noteszgépek számára jöhet majd jól. a Thunderbolt 3-as változat első körben csak 4G/LTE támogatással, XMM 7560-as modellem szerelve lesz elérhető, csak úgy, mint M.2-es társa, de később az 5G-s modell is befut majd, ami természetesen XMM 8160-as Intel modemet kap. A Thunderbolt 3-as kiegészítőt a Windows alapú noteszgépekhez szánja a gyártópáros.

Az M.2-es modul iránt már több partner is érdeklődik, akik között a D-Link, az Arcadyan, illetve a Gemtekegyaránt megtalálható. Számukra a termék azért is lehet vonzó, mert azoknál a platformoknál, amelyek Fibocom L860-as gigabites LTE M.2 modulra támaszkodnak, könnyű lesz áttérni az FG100-as 5G-s M.2 modulra, hála a szabványos kialakításnak, ami kiszámítható jövőképet eredményez.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward