Lopással vádolják a GTA 5 Redux készítőjét

Több modkészítő szerint is a GTA 5 Redux az általuk kikísérletezett beállításokat használja.

Lopással vádolják a GTA 5 Redux készítőjét

Talán az egyik legjobban várt mod volt a Grand Theft Auto 5-höz készülő Redux, ami az alapoktól megújítja a játék grafikáját, beleértve az effektusokat és a környezeti hatásokat is. A mod végleges formája múlt pénteken jelent meg, és azonnal össztűz alá került más modkészítők által. Ők ugyanis azt mondják, hogy a Redux készítője tőlük lopott.

Az egész dolog azonban nagyon érdekes, ugyanis nem textúráktól, vagy egyéb, látható grafikai elemekről van szó, hanem egyszerűen csak a különböző grafikai megjelenítést szabályzó fájlokban található beállításokról.

A VisualV mod készítője, egy CP néven futó úriember az alábbi képpel bizonyítja, hogy a Reduxért felelős John Romito egy az egyben átvette az általa használt értékeket ezekben a fájlokban, vagyis szerinte lopott.

Mellé csatlakozott be Mkeezay30, aki a Realism mod készítője, aki ráadásul odáig elment, hogy egy kicsit játszadozzon is Romitóval. "Valójában egy ideig felfüggesztettem a modom fejlesztését, Josh Romitónak ugyanis van egy olyan szokása, hogy megvárja, amíg én frissítem a Realismet, majd ő a frissítéseket átveszi." - mondta. Éppen ezért próbaként bejelentette, hogy késni fog a Realism, majd hirtelen Romito azzal állt elő, hogy meghackelték őt, és a Redux is csúszik emiatt. "Miután újra átmentem a kódján, még mindig megtaláltam a tőlem ellopott régi munkámat. Valószínűleg az újakra várt, de ezt végül sosem kapta meg" - írja Mkeezay30.

"Elfogadhatatlan, hogy már egy jó ideje folyamatosan lop különböző GTA 5-ös modokból, ráadásul mindig nagyobb publicitást kap a Redux, mint a VisualV, vagy más hasonló modok, pedig valójában alig különbözik azoktól." - fejezi be Mkeezay30.

Romito azonban azzal védekezik, hogy ez az egész dolog röhejes. Eleve mindenki az alap Grand Theft Auto 5-ből indul ki, szóval szerinte furcsa dolog lopásról beszélni. Továbbá egyszerű fájlokról van szó, amikben a különböző értékeket lehet módosítani, és Romito véleménye szerint egyáltalán nem meglepetés, hogy számos esetben több mod készítője is ugyanazokkal az értékekkel tudta elérni a legjobb végeredményt.

A közönség és a hozzáértő modkészítők egy jelentős része szerint azonban igenis nehéz megtalálni a Grand Theft Auto V fájljai között a módosítandó értékeket, ráadásul onnantól kezdve rengeteg időbe kerül kikísérletezni, hogy mi működik a gyakorlatban és mi nem, hiszen a különböző rendszerek hatással van egymásra. Ettől függetlenül most nem szellemi termék ellopásáról van szó konkrétan, inkább arról, hogy Romito nem tiszteli másik munkáját.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward