Londonban mutatkozott be a Grand X

A ZTE következő okostelefonja egy picit furcsa koncepció lesz, de az előzetes információk szerint igen meggyőző teljesítményt nyújt majd. A készülék a középkategória felsőbb árszegmensében hódíthat, valószínűleg a ZTE-re mostanság jellemző sikerrel.

Londonban mutatkozott be a Grand X

A ZTE következő okostelefonja egy picit furcsa koncepció lesz, de az előzetes információk szerint igen meggyőző teljesítményt nyújt majd. A készülék a középkategória felsőbb árszegmensében hódíthat, valószínűleg a ZTE-re mostanság jellemző sikerrel.

A taiwaniak újdonsága az Xperia U és a Galaxy Ace 2 vetélytársa lesz majd a teljesítményét tekintve, de nem ugyanazt a chipkészletet használja, mint az említett vetélytársak. A Grand X-ben az Nvidia Tegra 2-je foglal helyet, ami az okostelefonokban igen ritka vendégnek számít, míg a fent említettetekben a méltán népszerű ST Ericsson NovaThor U8x00 teljesít szolgálatot. A Tegrában két, 1 GHz-es órajelű Cortex-A9 mag, és egy 8 feldolgozós GeForce ULP grafikus processzort találunk. A masinának 512 MB rendszermemóriával és 4 GB háttértárral kell gazdálkodnia - persze ez utóbbit bármikor tovább bővíthetjük microSD kártya segítségével.

Az eszközben két kamera lesz, előre egy VGA felbontású tekint, a hátlapon pedig egy 5 megapixeles kapott helyet, mely mellé egy LED villanó is társul, ami zseblámpaként is tökéletesen megállja a helyét. A telefon egy 4,3 hüvelykes képátlójú 960 x 540 képpontos (qHD) felbontású Sharp megjelenítővel érkezik majd. Az adatkommunikációs képességeit figyelembe véve némi érdekességgel is szolgál a gép, hiszen itt először lesz bevetve az Nvidia szárnyai alatt fejlesztett Icera hálózati modem, ez HDSPA+ besorolással rendelkezik, és a letöltési sebessége elérheti a 28 Mbps-ot. Ezen túl persze a szokásos WLAN, Bluetooth 2.1, GPS vevő trió is jelen lesz, és a DLNA is támogatott.

A Grand X-en gyárilag az Android 4.0 Ice Cream Sanwich rendszer fut, a felhasználói felület pedig a taiwani mérnökök keze munkáját dicséri. Arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy a Jelly Bean-re (Android 4.1) frissül-e a rendszer. A telefont egy 1650 mAh-s akkumulátor hivatott ébren tartani, ami nem túl acélos, így átlagos üzemidőre számíthatunk. A 110 grammos mobil 127 x 64,6 x 9,9 milliméteres méretet öltött.

A ZTE Grand X a londoni 24 Club-ban tartott bemutatót követően itt is válik majd elsőként elérhetővé a közeljövőben. Az ára 190 font lesz, vagyis nagyjából 300 dollár, ami egy kicsit borsosnak tűnhet, de a hazai bemutatkozást követően majd elválik, hogy hova érkezik, és a tesztelők véleménye is sokat nyom majd a latban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward