Logitech Harmony Link: okostelefonokból távirányítót

A Logitech Harmony családja, amely rengeteg féle univerzális távirányítót tartalmaz, most egy új, meglehetősen érdekes taggal bővül. A Harmony Link névre keresztelt újdonság WiFi kapcsolaton keresztül csatlakozik a helyi hálózatra, illetve az Android vagy iOS alapú készülékekhez és lehetővé teszi, hogy okostelefonunkról, vagy tábla PC-nkről irányítsuk a háztartásunkban lévő, távirányítóval üzemelő készülékek mindegyikét. A rendszer egyszerre maximum 8 különböző készülék távvezérlésére képes, de ez az esetek többségében bizony elég is lesz.

Logitech Harmony Link: okostelefonokból távirányítót

A Logitech Harmony családja, amely rengeteg féle univerzális távirányítót tartalmaz, most egy új, meglehetősen érdekes taggal bővül. A Harmony Link névre keresztelt újdonság WiFi kapcsolaton keresztül csatlakozik a helyi hálózatra, illetve az Android vagy iOS alapú készülékekhez és lehetővé teszi, hogy okostelefonunkról, vagy tábla PC-nkről irányítsuk a háztartásunkban lévő, távirányítóval üzemelő készülékek mindegyikét. A rendszer egyszerre maximum 8 különböző készülék távvezérlésére képes, de ez az esetek többségében valószínűleg elég is lesz.

A Harmony Link tehát univerzális távirányítóvá varázsolja Androidos, vagy iOS alapú okostelefonunkat, ehhez pedig nem is kell mást tennünk, csak letölteni a megfelelő, teljesen ingyenes kis segédprogramot, amellyel csatlakozhatunk a Harmony Link-re és megkezdhetjük a készülékek vezérlését. A szoftver aktivitás- és eszköz alapú irányítást egyaránt kínál: például ha rábökünk a TV-nézés, vagy a Zenehallgatás gombra, akkor az összes szükséges készüléket bekapcsolja a Harmony Link és a szükséges beállításokat is elvégzi, így nekünk csak a kikapcsolódással kell törődnünk. Ugyanígy lehetőség van az összes távirányítós eszköz egyszerre történő kikapcsolására is.

A kiegészítő csomagjában IR Extender is jelen van, így a termék például a szekrénybe zárt eszközök vezérlésére is képes. A Harmony Link több, mint 5000 készülékkel kompatibilis. Az okostelefonon a különböző mozdulatok és érintések könnyedén alakíthatóak parancsokká – például hangerő növelése, illetve csökkentése, videó lejátszásának vezérlése, stb… – így a gyártó állítása szerint nyugodtan koncentrálhatunk a filmre, vagy az egyéb tartalomra, okostelefonunk kijelzőjére nem szükséges ránézni.

Az iPad felhasználók még testre szabható „TV műsorújsághoz” is juthatnak, amelynél a műsorok melletti gomb megnyomásával a szett azonnal bekapcsolja a házimozi szettet, illetve a televíziót, sőt, még a megfelelő csatornát is kiválasztja. Ez utóbbi szolgáltatást a Rovi nyújtja és egyelőre nem tudni, hogy idehaza elérhető lesz-e.

 

Maga a Harmony Link várhatóan október folyamán kerül az üzletek polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 99,99 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward